Ga naar hoofdinhoud

Uitgebreid assortiment telescopische geleidingen Rollon op TechniShow

De lineaire geleidingen van Hegra Linear worden veel toegepast in de machine-, voertuig- en vliegtuigbouw (foto: Rollon)

Rollon, producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen, toont tijdens de TechniShow voor het eerst in Nederland zijn uitbreiding van het assortiment telescopische geleidingen. Daarnaast laat het bedrijf de lineaire aandrijvingen en bewegingssystemen zien, die speciaal ontwikkeld zijn voor geautomatiseerde industriële toepassingen. Ook de andere productlijnen van Rollon komen uitgebreid aan bod.

De uitbreiding van het assortiment telescopische geleidingen is het gevolg van de overname in 2015 van Hegra Lineair GmbH & Co. KG, fabrikant van lineaire geleidingen en telescopische rails voor de industrie. De lineaire geleidingen van Hegra Linear worden veel toegepast in de machine-, voertuig- en vliegtuigbouw. De telescopische geleidingen zijn gemaakt van staal en verzinkt. Daarnaast zijn ze met een chroompassivering behandeld en voldoen ze aan alle REACH-normen. Uitvoeringen in aluminium, roestvaststaal 304 en 316 zijn ook mogelijk.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal lineaire geleidingen in verschillende uitvoeringen en maten, waaronder gedeeltelijk uitschuifbare geleidingen die een belasting kunnen dragen tot 750 N per paar. Daarnaast zijn er volledig uitschuifbare geleidingen die een belasting kunnen dragen tot 1.150 N per paar bij het kleinste formaat, de HG26, en tot 5.700 N bij het grootste formaat, de HG100. De geleidingsrails voor zware belasting kunnen – afhankelijk van het model en de lengte – een belasting variërend van 0,6 tot 17,5 kN per paar dragen.

Pick and place

Rollon toont tijdens de TechniShow ook een uitgebreid assortiment assen, met in het bijzonder aandacht voor de lineaire aandrijvingen en lineaire bewegingssystemen die Rollon ontwikkeld heeft voor een breed scala van toepassingen in de geautomatiseerde industrie. De producten zijn met name geschikt voor industriële machines, waaronder pick and place-machines in de verpakkingsindustrie, productielijnen en assemblage-activiteiten.

André de Jong, Nederlandse vertegenwoordiger van Rollon: “De TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken. Het is de ideale gelegenheid om bezoekers kennis te laten maken met ons uitgebreide portfolio en met onze adviseurs, die ook graag vertellen wat we voor onze klanten kunnen betekenen op het gebied van maatwerk: een unieke as of geleiding die speciaal voor hen ontwikkeld wordt.”

Rollon staat op de TechniShow in hal 11, stand B016.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven