Ga naar hoofdinhoud

Uitbreidingschassis met FPGA-mogelijkheden

National Instruments biedt nieuwe field programmable gate array (FPGA) mogelijkheden voor het NI 9144 expansion chassis. Door het downloaden van de NI-Industrial Communi-cations for EtherCAT 1.1 driver kunnen ingenieurs en wetenschappers direct LabView FPGA code uitvoeren op het NI 9144 chassis om aangepaste triggering, in-line verwerking en besturing binnen een applicatie te realiseren.

Door de FPGA-code direct te embedden in de I/O uitbreidingshardware kunnen ingenieurs en wetenschappers de controller ontlasten en de responstijden verbeteren door beslissingen direct bij de node te nemen. Dankzij deze nieuwe mogelijkheden is het NI 9144 chassis geschikt voor intelligente gesynchroniseerde I/O als uitbreiding op de CompactRIO, industriële controllers en PXI real-time systemen van het merk.

Real-time

Met de NI 9144 kunnen vergaande gedistribueerde real-time systemen worden gebouwd, die gesynchroniseerde besturing van meerdere machines, snelle golfvormmetingen met verwerking op het chassis, hardware-in-the-loop simulaties en terugkoppeling vereisen. Elk uitbreidingschassis heeft een Xilinx Spartan FPGA met 2M gates die direct kan reageren op meetgegevens, high-speed analyses uitvoeren.

Via een open real-time Ethernet protocol kan het chassis de resultaten terugsturen naar een programmable automation controller (PAC). Bovendien kunnen de FPGA en I/O gegevens worden gesynchroniseerd over meerdere gedistribueerde NI 9144 chassis met minder dan 100 ns jitter voor een deterministische uitvoering van tijdkritische applicaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven