Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding programma kleine servo-aandrijvingen bij Wittenstein

In combinatie met de servoregelaars van de Cyber Simco serie vormt de Cyber Dynamic serie een goede combinatie voor het oplossen van complexe aandrijftaken (foto's: Wittenstein).

Wittenstein Cyber Motor heeft zijn programma modulaire kleine servo-aandrijvingen van de Cyber Dynamic serie in combinatie met de Cyber Simcolijn uitgebreid. De industriële kleine servomotoren van de Cyber Dynamic serie zijn leverbaar in standaard behuizing, in roestvast stalen uitvoeringen of in Hygienic Design. Er zijn vier bouwgrootten in het vermogensbereik van 25 W tot 335 W. In combinatie met de servoregelaars van de Cyber Simco serie vormen ze een oplossing voor complexe aandrijftaken.

De servomotoren kunnen met een één- tot drietraps planetaire reductoren voor het omzetten van draaimomenten tot 12 Nm worden gecombineerd. Bovendien bieden ze innovatieve techniek zoals de hybride éénkabel-technologie en een geminiaturiseerde absolute encoder.

Bij de actuatorversies met geïntegreerde spelen vormen de servomotor, de kogelomloopoverbrenging, de lineaire geleiding en het encodersysteem een gesloten en direct in te bouwen eenheid.

servo-aandrijvingen WittensteinBij de actuatorversies met geïntegreerde spindel vormen de servomotor, de kogelspindeloverbrengingen, de lineaire geleiding en het encodersysteem een gesloten, geïntegreerde en direct in te bouwen eenheid.

De real-time versterker van de Cyber Simco serie kenmerkt zich door een draaimomentregeling met hoge resolutie en een verder verbeterde dynamiek in de stroomregelkring. De decentrale intelligentie maakt een autonome, van de besturing onafhankelijke positioneeraansturing mogelijk. Gelijktijdig zorgt een veelheid aan veldbusinterfaces zoals CANopen, EtherCAT, Profinet RT/IRT, EtherNet/IP en Sercos III een brede connectiviteit en biedt met de geïntegreerde veiligheidsfunctie STO een veiligheid volgens SIL3 en PL e.

Maatwerk in servo-aandrijvingen

In totaal kunnen uit de bouwdoos meer dan 12.000 verschillende combinaties van motor en regelaar worden geconfigureerd. Daarmee kunnen talrijke taken zoals lijmen, doseren, afvullen, positioneren van kleine onderdelen, toevoeren, samenvoegen, buigen in bewerkingsprocessen en het geautomatiseerd grijpen worden opgelost, ook voor de toekomst. Dat geldt vooral als het om uiterste nauwkeurig en in grote mate flexibele bewegingen aankomt.

Met de modulaire serie kleine servo-aandrijvingen heeft Wittenstein Cyber Motor een serie veeleisende taken opgelost, onder andere de nauwkeurige dosering van gietharsen, de flexibele besturing van grijpers aan een robot en de omzetting van een nauwkeurige motion control voor de micromontage van de kleinste schroeven. Met de nu gecompleteerde serie zijn al nieuwe uitdagingen in verschillende branches zichtbaar zoals de verpakkingsindustrie en de industriële automatisering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven