Ga naar hoofdinhoud

Twentse ondernemers nemen Huima Specials over

Huima Specials is gespecialiseerd in de productie van diverse aandrijvingen (foto: Huima)

Per 31 maart 2016 is Huima Specials, een gespecialiseerd internationaal metaalbedrijf in Enschede, overgenomen door Quatro Holding (vier ondernemers uit Twente). Voor de verkoop van Huima zijn de gebroeders Huitink bijgestaan door het bedrijf CvB.

Al meer dan 80 jaar ontwikkelt en produceert Huima Specials hoogwaardige aandrijvingen en aandrijfcomponenten. Huima Specials is actief in diverse markten waar aandrijftechniek een rol speelt. Huima Specials innoveert continu in ontwikkelingen van nieuwe aandrijvingen. Ook heeft Huima Specials recent haar machinepark gerobotiseerd en internationale erkenning ontvangen.

Vanwege hun, bijna pensioengerechtigde, leeftijd en het gebrek aan opvolging, willen de heren Huitink de onderneming overdragen aan een geschikte kandidaat. Belangrijke uitgangspunten voor Ton en André Huitink zijn de continuïteit van de onderneming op de lange termijn, waarbij ze trots kunnen blijven op wat hun vader heeft opgebouwd, en de gewisheid dat dit nog generaties op een innovatieve manier wordt voortgezet.

Huima is financieel gezond, beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Vanaf 1 april zullen Ton en André Huitink nog een tijd als adviseurs voor de kopers aanblijven om de onderneming op een gedegen manier over te dragen. Jan-Erik Beverdam zal de functie van Algemeen Directeur op zich nemen. De andere drie ondernemers zullen zich richten op de financiën, de bedrijfsvoering en de verkoop. Allart Reinders, directeur eigenaar van Julo, zal met zijn ervaring in de metalektro branche, op de achtergrond, een rol vervullen binnen de onderneming.

Het nieuwe management streeft er naar om de bewezen succesformule van Huima Specials voort te zetten door bestaande markten verder uit te bouwen en nieuwe markten te bewerken, zowel binnen als buiten Europa.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven