Ga naar hoofdinhoud

Tweekanaals Master Single-Chip IO-Link

Renesas Electronics introduceert de ontwikkeling van haar nieuwe tweekanaals single-chip IO-Link oplossing voor IO-Link master applicaites, gebaseerd op nauwe samenwerking met Elmos Semiconductor AG en TMG-Karlsruhe. De nieuwe IO-Link oplossing combineert een op 78K0R gebaseerde 16-bit microcontroller (MCU) en de tweekanaals Elmos IO-Link ontvanger in een kleine 9 x 9 mm QFN verpakking.

IO-Link is het nieuwe standaard serieel digitaal communicatieprotocol dat wordt gebruikt voor sensoren en actuatoren in de industriële automatiseringsystemen. IO-Link biedt compatibele integratie in bestaande veldbus of Industrial Ethernet omgevingen; proces-, parameter- en diagnosegegevens in één kabel; en compatibele bekabeling naar bestaande sensor communicatie. De oplossing in dit single-chip apparaat is om een complete tweekanaals masterontvanger te integreren met de master software werkend op de 78K0R CPU. Als gevolg daarvan reduceert het de gewenste board ruimte.

Het concept maakt de ontwikkeling mogelijk van een schaalbare oplossing met maximal 32 kanalen bij een combinatie met verschillende IO-link master chips via een enkelvoudig SPI-based sum protocol. Als alternatief kunnen systeemontwerpers een bovenliggend apparaat verbinden via het UART protocol. Het voordeel voor de systeemontwerper is het ontlasten van de master-gerelateerde functiestack van een centrale controller dat meestal werkt met de applicatie software van een IO-module of IO-box en de uplink protocol zoals Profinet of Ethernet/IP.

De ontvanger integreert belangrijke analoge componenten, waarmee systeemontwerpers het gebruik van externe componenten kunnen elimineren en een compleet IO-Link master product kunnen ontwikkelen tegen lage kosten. Om systeemontwerpers te ondersteunen bij het gebruik van de IO-Link single-chip solution, wordt een uitgebreid development kit geleverd. De 78K0R kit is beschikbaar vanaf Q1 FY2011 en ondersteunt ontwikkelingen voor de nieuwe master lineup.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven