Ga naar hoofdinhoud

Tweecomponenten schuimafdichting

Het tweecomponenten schuimafdichtsysteem Fermapor K31 van Sonderhoff Chemicals is ontwikkeld voor de hoge eisen van fotovoltaïsche systemen. De afdichting wordt via de MK 600 mengkop van de driecomponenten meng- en doseermachine DM 403 nauwkeurig in de groef van de omvormerbehuizing gevoerd. Het materiaal vormt na de schuimreactie een verknoopte structuur, die stabiel is tegen weersinvloeden.

Na voltooiing van de reactie van het materiaal wordt een zacht elastische, polyurethaanschuimafdichting op kamertemperatuur gevormd, die de elektronica in de behuizing beschermt. Ondanks het sterke zonlicht en de hoge temperaturen bij fotovoltaïsche installaties blijven de goede mechanische eigenschappen van de afdichtingen behouden.

Fermapor K31 wordt gebruikt voor afdichting van onderdelen in alle soorten en maten in diverse industriële toepassingen. Behalve fotovoltaïsche- en thermische zonne-componenten wordt Fermapor K31 gebruikt voor toepassingen in de schakelkast-, elektronica-/elektro-, beluchtings-, automobiel-, aurconditioning-, verpakkings- en huishoudelijke apparaten industrie.

Behalve voor de afdichtschuimen van fotovoltaïsche omvormerbehuizingen wordt de meng- en doseerinstallatie DM 403 ook voor andere toepassingen gebruikt, zoals het verlijmen van glazen zonnepanelen voor thermische zonne-energie modules of de afdichting van aansluitdozen voor de elektrificatie van fotovoltaïsche installaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven