Ga naar hoofdinhoud

Twee miljoenste Invertek drive ooit naar Hiflex Automatiseringstechniek

Jeffrey Jaake, Project Manager (links) bij Hiflex, met Bram Tijl, Product Manager, nemen de 2 miljoenste 'gouden' regelaar van Invertek in ontvangst (foto: Hiflex)

Hiflex Automatiseringstechniek, verkooppartner in Nederland van Invertek Drives heeft de twee miljoenste Optidrive frequentieregelaar ooit in ontvangst genomen. Hiflex ontving de eenmalige ‘gouden aandrijving’ nadat deze in april in Wales was geproduceerd. De Optidrive E3 zal worden tentoongesteld in het hoofdkantoor van het bedrijf in Ridderkerk. Invertek heeft een wereldwijd verkoopnetwerk in meer dan 80 landen.

Eind april bereikte Invertek Drives, fabrikant van variabele frequentieregelaars een belangrijke mijlpaal bereikt met de productie van zijn twee miljoenste aandrijving. Deze eenmalige ‘gouden aandrijving’ werd geproduceerd in het 5.500m² grote wereldwijde assemblagecentrum van het bedrijf in Welshpool, Powys. De mijlpaal komt er nadat Invertek een recordverkoop aankondigde in 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Het volgt op een significante voortdurende groei van jaar tot jaar sinds het bedrijf 23 jaar geleden werd opgericht.

De twee miljoenste aandrijving maakt deel uit van een bestelling geplaatst door Hiflex Automatiseringstechniek BV, die Inverteks verkooppartner in Nederland is. De Optidrive E3 is inmiddels naar hun hoofdkantoor in Ridderkerk gestuurd.

Een belangrijke mijlpaal

“We hebben een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis bereikt. Bijna twee miljoen Optidrives zijn nu operationeel over de hele wereld. Ze zorgen allemaal voor energie- en procesefficiëntie in motorbesturingen in een reeks industrieën, van productie tot scheepvaart, landbouw tot water, en kranen tot voedsel en drank,” zegt Shaun Dean, CEO van Invertek Drives en Senior Vice President van Sumitomo Heavy Industries Ltd (SHI).

Omvormertechnologie

“Frequentieregelaars spelen een belangrijke rol in het helpen verminderen van CO2 uitstoot wereldwijd door efficiënte motorregeling. We zijn erg trots op de manier waarop onze omvormertechnologie daaraan bijdraagt.” Dean zei dat er aanzienlijke investeringen worden gedaan in de productie in de Britse fabriek om de productieniveaus te verhogen, evenals in Research & Development om steeds efficiëntere frequentieregelaars te creëren. Deze voortdurende evolutie is de kern van het engagement van de directie van Invertek.

Personeelswerving

Momenteel is Invertek bezig met een wervingscampagne voorpersoneel op alle gebieden van het bedrijf. Dit ondersteunt niet alleen de groeiwensen, maar zorgt er ook voor dat Invertek voorop blijft lopen in frequentie-regelaar-technologie.

De twee miljoenste aandrijving werd geassembleerd door een van de langst werkende productietechnici van Intertek, Janet Evans. Zij werkt al 18 jaar bij het bedrijf in een van de unieke Global Assembly Cells (GAC). Hier wordt elke aandrijving op bestelling gebouwd, getest en verpakt voordat ze wordt geconsolideerd en internationaal verzonden.

Invertek Hiflex 2 miljoen
Shaun Dean, CEO van Invertek Drives en Senior Vice President van SHI (vooraan, rechts) met Janet Evans (vooraan, links) na de productie van de twee miljoenste Optidrive VFD. Ze worden gadegeslagen door Adrian Ellam, Finance and Operations Director (links); Glyn Jones, R&D Director; Rhydian Welson, Sales and Marketing Director; en Dr. David Jones, R&D Director

“Ik voelde me zeer bevoorrecht dat ik de twee miljoenste drive mocht assembleren. Ik heb het bedrijf in de loop der jaren zien groeien en ontwikkelen. Het is verbazingwekkend dat zo veel van de aandrijvingen die ik heb geassembleerd over de hele wereld worden gebruikt,” zei Janet.

Sumitomo Heavy Industries

Invertek Drives is opgericht in 1998. In november 2019 werd het overgenomen door Sumitomo Heavy Industries Ltd, een toonaangevende wereldwijde fabrikant en distributeur van vermogenstransmissie- en regelapparatuur. Invertek maakt deel uit van de SHI’s EMEIA groep van bedrijven. Deze omvat Sumitomo Drive Technologies, gevestigd in Duitsland, en Lafert Group, gevestigd in Italië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven