Ga naar hoofdinhoud

Turck werkt hard aan snelle groei

Turck is onder meer sterk in aansluittechniek. In de Verenigde Staten is het zelfs marktleider. Per week komen er vijftig nieuwe oplossingen bij (foto: Turck)

Automatiseringsspecialist Turck verwacht voor het boekjaar 2017 een omzetstijging van zo’n 15%, De geconsolideerde omzet van de totale groep zou eind dit jaar de mijlplaal van 600 miljoen euro kunnen hebben overschreden. “2017 zal voor Turck het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van de onderneming zijn”, aldus directeur Christian Wolf tijdens de jaarlijkse internationale persconferentie die de onderneming vandaag belegde. De komende jaren wil de onderneming verder groeien, mede door strategische overnames. System integrator Vilant Systems in Espoo (Finland) is de eerste in de rij.

Turck zal in alle regio’s met dubbele cijfers groeien. Een belangrijke bijdrage aan het succes wordt dit jaar gerealiseerd door de dochteronderneming in de Verenigde Staten, die naar verwachting op een omzetstijging van 22% naar circa 275 miljoen dollar zal uitkomen. Vergelijkbare groeicijfers worden voor Zuidoost Azië en Australiën voorzien, terwijl China zelfs een recordgroei van 33% te zien zal geven.

In de ondernemingsstrategie naar het jaar 2020 mikt Turck zowel op regionale aanwezigheid als op wereldwijde competentie om oplossingen aan te bieden. In dit kader past onder de meer de recente overname van de voormalige handelspartner in Canada, die nu een volledige dochter van de groei is.

Turck wil groeien door acquisities

Turck is tot nu toe vooral een aanbieder van hardware, maar de ontplooiing van Industrie 4.0 en de daarmee gepaard veranderingen in business modellen dwingen het bedrijf zich te ontwikkelen tot een aanbieders van complete oplossingen met ook software, systemen en diensten.

In dit kader past de overname van de Vilant Systems in Finland, een system integrator die gespecialiseerd is in het bieden van complete RFID-oplossingen en met nagenoeg alle RFID-aanbieders samenwerkt. De Finse onderneming zal vanaf 1 januari verder gaan als Turck Vilant Systems. Turck nam al eerder distributeurs en partners op naastliggende gebieden over, dit is de eerste echt strategische overname.

De onderneming blijft echter ook in bestaande activiteiten investeren. Voor 2018 kondigde Wolf onder andere grote investeringen aan in productievestigingen in Mexico en China. Verder wil het bedrijf in Oost-Europa een nieuwe fabriek voor oplossingen op het gebied van aansluittechniek gaan bouwen om daarmee de Europese markt te bedienen.

Het volledig artikel vindt u in de november 2017 editie van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven