Ga naar hoofdinhoud

Turck neemt Industry Cloud Software van Beck IPC over

Van links naar rechts: Turck managing director Christian Wolf, Beck IPC CEO Thomas Schumacher en Oliver Merget, business unit manager voor Automation Systems bij Turck (foto: Turck)

Turck heeft Industry Cloud software van IoT specialist Beck IPC geacquireerd als onderdeel van een technologie buyout. De volledig ontwikkelde software oplossing biedt een fundament voor de ontwikkeling van een in-house industriële cloud oplossing van de Duitse automatiseringsspecialist.

Turck managing director Christian Wolf: “De acquisitie van de goed doordachte cloud software van Beck IPC maakt het voor Turck mogelijk om een volgende stap te nemen als automatiseringspartner voor Industrie 4.0. Gebruik makend van deze software als basis zullen wij in de nabije toekomst mogelijkheden bieden voor een volwassen en toekomstgerichte industriële cloud oplossing welke continue samen verder ontwikkeld wordt.”

Sensor to cloud platform

“In de samenwerking met Turck zien we voor het eerst in de automatisering een oprecht sensor-to-cloud platform voor alle industriële sectoren,” zegt Thomas Schumacher, CEO van Beck IPC. Oliver Merget, hoofd van Turck’s business unit Automation Systems, voegt toe: “Wij willen niet onze klanten onzeker maken met Big Data, maar Smart Data aanbieden. Bijvoorbeeld alleen nuttige data voor gebruik van preventief onderhoud om ongeplande stilstand van installaties te reduceren. De nieuwe Turck cloud oplossingen maken het voor onze klanten mogelijk om effectief machinedata te evalueren voor hun eigen eisen en doelstellingen.”

Hoge beveiligingsnormen

De software van Beck IPC valt op door de hoge beveiligingsnormen die worden geïmplementeerd en de specifieke afstemming op industriële toepassingen, ook met betrekking tot prestaties en schaalbaarheid. Een speciaal Beck IPC protocol verhoogt de veiligheid van de opgeslagen data additioneel aan de end-to-end encryptie. De servers van de Turck cloud oplossing worden gehost in Duitsland. Maximale veiligheid van de data wordt wereldwijd gegarandeerd. Naast de eenvoudige opslag van de data bieden de oplossingen tevens proces visualisering, het aanmaken van data logs en data reports, helemaal tot aan het weergeven van de bewakingsfuncties – die benaderd kunnen worden, wereldwijd en de klok rond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven