Ga naar hoofdinhoud

Turck introduceert IP67 PLC en edge gateway in één apparaat

Met zijn cloud verbinding kan de TBEN-L PLC nu ook de taken van een edge gateway uitvoeren (foto: Turck)

De TBEN-L PLC is ’s werelds eerste IP67 industriële controller, die een onboard CODESYS PLC biedt en tegelijkertijd een cloud verbinding en communicatie met verschillende ethernetprotocollen mogelijk maakt, dankzij de multiprotocoltechnologie. Dankzij de geïntegreerde edge gateway is koppeling met het Turck cloud platform mogelijk voor eenvoudige machinebesturing en onderhoud.

De nieuwe Dual MAC modus maakt het mogelijk dat de robuuste module een verbinding met het automatiseringsnetwerk tot stand brengt via één poort en een veilig gescheiden internetverbinding met de cloud via de tweede poort. Als er geen internetverbinding met de cloud nodig is, is communicatie in twee ethernet netwerken mogelijk, bijvoorbeeld als Profinet apparaat en als Profinet, Ethernet/IP, Modbus TCP/RTU of CANopen master.

Directe cloud verbinding

De mogelijkheid om de IP67 controller direct op de machine aan te sluiten op Turck’s cloud oplossing elimineert niet alleen de noodzaak voor extra edge gateways, maar vereenvoudigt ook aanzienlijk het projectontwerp voor de gebruiker. Dit maakt het mogelijk om gedecentraliseerde en netwerkconcepten te implementeren met een minimum aan installatie inspanning en uitgaven.

In vergelijking met toepassingen met een aparte edge gateway bespaart de programmering van dit soort oplossingen met een geïntegreerde cloud verbinding aanzienlijk, omdat er geen interfaces voor gegevensuitwisseling nodig zijn.

Machinestatus op smartphone

Eenvoudige toegang tot machinegegevens in de cloud vanaf elke pc of mobiel apparaat wereldwijd vereenvoudigt de foutdiagnose en het onderhoud, evenals de conditiebewaking voor preventief onderhoud. De cloud interface biedt een duidelijke presentatie van de toestand van de sensoren en andere machinegegevens in een browserapplicatie.

Deze dashboards kunnen door de gebruiker zonder enige programmeerkennis worden aangemaakt. Grenswaarden zoals temperatuur, druk of trillingen kunnen eenvoudig worden ingesteld en acties voor grensoverschrijdingen kunnen worden gedefinieerd. Indien nodig kan de Turck cloud direct een SMS of e-mail sturen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven