Ga naar hoofdinhoud

TU Delft start deeltijdstudie Rail Engineering

Met ondersteuning van Eurailscout is een nieuw mobiel raillaboratorium ontwikkeld waarmee in samenwerking met ProRail en NS metingen en onderzoeken in de railinfrastructuur kunnen worden verricht

De afdeling Railbouwkunde van TU Delft start in november dit jaar met een deeltijdstudie in Rail Engineering. De studie is gericht op professionals in de branche die zich in kennis willen versterken, en biedt ook aan zij-instromers de mogelijkheid zich te kwalificeren voor technische vacatures in de railsector.

Paul Lorist, directeur Techniek van de RET: “Behoud en ontwikkeling van integrale kennis van railinfrastructuur en railvoertuigtechniek is bepalend voor het succes van onze onderneming. Deelname aan deze studie past dan ook prima in ons beleid. Bij onze collega’s van de NS, ProRail en andere bedrijven is dit niet anders.” Rolf Dollevoet, hoogleraar Railbouwkunde aan de TU Delft: “Met de deeltijdstudie beantwoorden we aan de kennisvraag in de railbranche. Bovendien biedt deze studie aan bedrijven de gelegenheid tot het uitvoeren van onderzoek in de eigen organisatie. Daardoor kan er direct van de nieuwe kennis worden geprofiteerd.”

Railbranche betrokken
De deeltijdstudie is ontwikkeld in nauw overleg met de belangrijkste spelers in de railbranche, met het oog op het verdwijnen van technische kennis door vergrijzing en uitstroom van specialisten in de railbranche. De deeltijdstudie past in het beleid van de TU Delft om vanuit het bestaande opleidingsprogramma deeltijdstudies aan te bieden die nauw aansluiten op de kennisvraag in de arbeidsmarkt.

Rail Engineering voor verbetering spoorvervoer

De TU Delft behoort op het gebied van research in verbetering van railinfrastructuur tot de wereldtop, met onderzoeksprojecten naar het gedrag van railconstructies onder de belasting van (lage en hoge-snelheid) reizigerstreinen en zware goederentreinen. Ook vindt onderzoek plaats naar optimalisatie van metro- en tramsystemen. Met ondersteuning van Eurailscout is een nieuw mobiel raillaboratorium ontwikkeld waarmee in samenwerking met ProRail en NS metingen en onderzoeken in de railinfrastructuur kunnen worden verricht. Uitkomsten van de onderzoeken zijn zodoende direct beschikbaar voor verbetering van het spoorvervoer in Nederland.

Meer informatie
De deeltijdstudie start op 14 november met de module Basiskennis Railtechniek. Deelnemers zijn werkzaam in de railbranche (of hebben de ambitie daarin een functie te gaan vervullen) waarvoor technische kennis op HBO/ WO-niveau een voorwaarde is. Zij hebben minimaal vijf jaar werkervaring.

Meer informatie over deeltijdstudie voor de Railbranche: www.railengineering.education

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven