Ga naar hoofdinhoud

TU Delft lanceert innovatie hub RoboValley

RoboValley is een innovatie hub voor robotica om de Next Generation Robotics te ontwikkelen (foto: RoboValley)

Een delegatie van onderzoekers, ondernemers en business developers, verbonden met het TU Delft Robotics Institute, presenteren zich 23 en 24 september op de robotica RoboBusiness conferentie in San José. Het doel van het bezoek is om de Amerikaanse robotica bedrijven en investeerders te interesseren om zich te vestigen in RoboValley, en te investeren in start-ups, roboticabedrijven en publiek-private partnerschappen.

Het motief voor dit bezoek is de gelijktijdige lancering van RoboValley in Delft, Nederland. De delegatie heeft vooraf een Europese tour afgerond aan meerdere robotica bedrijven.

RoboBusiness

RoboBusiness is een businessevent over robotica en innovatie. In de stand van RoboValley (een initiatief van overheid en bedrijven in Delft en omgeving) zullen de volgende partijen zich presenteren: TU Delft Robotics Institute, de start-up Delft Aerial Robotics (groep van start-ups in Unmanned Aerial Vehicles (UAV)), het bedrijf Lacquey (robotgrijpers voor de industrie) en het ESA Telerobotics & Haptics Lab. RoboValley zal ook een pitchfire openen, waar de Amerikaanse investeerders, robotica ondernemers en kaderleden elkaar zullen ontmoeten.

Tour Silicon Valley

De ‘kennis en inspiratie Tour Silicon Valley’ zal plaatsvinden tijdens de twee dagen voor het RoboBusiness evenement, georganiseerd door partner Blue Ocean Robotics. Hierbij worden de volgende bedrijven bezocht: 3D Robotics, Adept Mobile Robots, Fetch Robotics, Blue River Technology, en GE Software.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven