Ga naar hoofdinhoud

Trio presenteert verticale integratie van data

Eplan, Rittal en Phoenix Contact presenteren op de Hannover Messe hun invulling van verticale integratie van data (foto: Eplan).

Op de Hannover Messe 2015 zullen Eplan, Rittal en Phoenix Contact (in Nederland al samenwerkend binnen Cito Benelux) samen de volledige verticale integratie van data in het engineerings- en productieproces presenteren. Beursbezoekers kunnen hier ervaren hoe productdata ontstaan, hoe deze voor de productie van virtuele prototypen kunnen worden gebruikt en hoe de gegevens via gestandaardiseerde interfaces kunnen worden doorgegeven tot aan de productie.

Het technologienetwerk ‘Smart engineering and production 4.0’ voor verticale integratie toont in hal 8 onder het motto ‘From the top floor to the shop floor het geïntegreerde, geautomatiseerde proces van digitale artikelen in de engineering tot aan de productie.

Beursbezoekers ervaren aan de hand van een voorbeeldschakelkast hoe de gegevens van een complete, virtuele productbeschrijving via gestandaardiseerde interfaces vanaf de ontwikkeling naar het productieproces stromen. Tot aan de inbedrijfstelling, bediening en het onderhoud van de installatie kan deze digitale productbeschrijving gedurende de volledige levenscyclus van het product worden gebruikt.

Verticale integratie

Op basis van een virtueel prototype en een volledig digitale beschrijving van alle componenten creëren de drie partijen de voorwaarden voor de productie van individuele industriële producten. Het ontwerp is gericht op een seriegrootte één en speelt in op de Industrie 4.0-gedachte.

Met als voorbeeld een sterk geautomatiseerde productie laten de drie partijen zien wat de daadwerkelijke mogelijkheden van geïntegreerde digitalisatie en verticale integratie van data zijn, en dat over alle afdelingen en systemen heen. Eplan, Rittal en Phoenix Contact willen met de presentatie tastbaar maken hoe in de toekomst wordt ontwikkeld en geproduceerd.

Op de stand kunnen bezoekers zowel digitale artikelgegevens, geïntegreerde processen en systemen als gestandaardiseerde interfaces live ervaren. Vijf stations tonen een voorbeeld van de digitale beschrijving van een eindproduct, de engineering met een voorbeeld van de schakelkastopbouw, de NC-ondersteunde mechanische bewerking van componenten en de geautomatiseerde en intelligente confectionering van modulen. Hiermee krijgt de bezoeker van de stand een beeld van de digitale datawereld voor de intelligente, industriële productie van de toekomst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven