Ga naar hoofdinhoud

Trend bij Faulhaber naar complete systemen

Op de geautomatiseerde assemblagelijn gaan de halffabricaten en onderdelen er aan één zijde in en komen er complete motoren aan de andere zijde uit. (Foto: Aandrijftechniek)

De Duitse fabrikant van hoogwaardige miniatuuraandrijvingen Faulhaber heeft sinds ruim een jaar een eigen verkoopkantoor in de Benelux. Vanuit de High Tech Campus in Eindhoven worden de klanten in Nederland, België en Luxemburg bediend. Aandrijftechniek had een exclusief interview met Marcus Remmel, directeur van de Benelux-vestiging. Niet in Eindhoven, maar op de hoofdvestiging van Faulhaber Drive Systems in Schönaich, vlakbij Stuttgart. Konden we meteen even kijken in de keuken van high tech precisieaandrijvingen. Dat was meer dan de moeite waard!

Het hoofdkantoor en productievestiging in Schönach oogt  aan de buitenzijde wit, strak en modern. Binnen zien we diezelfde high-tech uitstraling ook terug in het interieur en (later) ook in de productie. We worden hartelijk ontvangen door Marcus Remmel, die meteen twee visitekaartjes afgeeft, Directeur van Faulhaber Benelux en tevens Head of Sales Faulhaber Drive Systems. “De Benelux is een belangrijke markt voor ons,” opent Remmel het gesprek. “In deze regio vindt steeds minder productie plaats, echter wordt er veel ontwikkeld op high-tech gebied. Onze medewerkers in Eindhoven zitten nu dichtbij de klant en begrijpen deze beter. Kijk bijvoorbeeld naar de bedrijven die in de regio Eindhoven zitten. Veel machinebouwers op het gebied van de halfgeleider- en elektronica-industrie, maar ook veel bedrijven die met medische technologie bezig zijn. Bovendien kunnen we vanuit Eindhoven snel reageren op bepaalde wensen en direct aan de eindklant leveren. We gaan altijd een langdurige samenwerking aan met de klant. Belangrijke ontwikkeltrajecten van complexe producten duren soms jaren. Daar moeten wij als fabrikant mee om kunnen gaan. Maar ook de aandrijvingen jarenlang kunnen leveren, soms wel tot 20 – 25 jaar terug. Dat kan lang niet iedereen.”

Tatoeages

Remmel noemde al eerder de halfgeleider-, elektronica- en medische industrie, maar de Duitse specialist van compacte aandrijvingen levert aan nog veel meer high-tech bedrijven. “Wij ontwikkelen aandrijfoplossingen, die bij de meest innovatieve toepassingen van onze klanten gebruikt worden. Denk hierbij aan robotica, X-Y positioneersystemen, industriële doseerapparaten, chirurgische handgereedschappen, laboratoriumtransportsystemen, analyseapparaten, beademingssystemen, vliegtuigindustrie, ruimtevaart etc. Maar je ziet onze producten ook terug in mechanische knipscharen voor de wijnteelt en bijvoorbeeld ook in tatoeëerapparatuur, om maar eens wat andere voorbeelden te noemen.” Het is duidelijk dat Remmel een gedreven persoon is en bij veel klanten over de vloer komt. “Het is vooral belangrijk om te weten wat de klant wil. Daarbij moeten wij als Faulhaber authentiek en eerlijk zijn. Dat verwachten we ook van al onze medewerkers.”

Het volledige artikel over deze specialist in high tech precisieaandrijvingen vindt u in het septembernummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven