Ga naar hoofdinhoud

Training ‘Veilig werken met hydrauliek’

‘Veilig werken met Hydrauliek’ is een initiatief dat gezamenlijk is ontwikkeld door FEDA leden die actief zijn binnen de sectie Hydraulic Solutions (foto: Feda)

De Feda biedt via Eriks, ROVC Ede, Hydroflex Oud Beijerland en Bosch Rexroth in Boxtel de training ‘Veilig werken met hydrauliek’ aan waarin wordt gepoogd de industriekennis te vergroten op het gebied van veilig werken. Hiermee wordt bewustzijn gecreëerd van de risico’s die voorkomen in het werk, maar dankzij deze kennis kan ook blijvend letsel na een onverhoopt ongeval zoveel mogelijk worden beperkt.

De training is ontwikkeld voor personen die werkzaam zijn in de hydraulische industrie én voor mensen die in hun werk veel te maken krijgen met hydraulische machines, installaties, componenten, enzovoorts. Voorbeelden hiervan zijn werkzaamheden in de bouw, scheepsbouw, offshore, mobiele sector, alternatieve energie etcetera.

Aanmelden

Gedurende het hele jaar vinden er trainingssessies ‘Veilig werken met hydrauliek’ plaats. De geplande trainingssessies kunt u via deze link bekijken. Aanmelden kan via deze link bij de bij ons aangesloten opleiders. Bij succesvolle afronding van de training wordt elke individuele deelnemer geregistreerd in de Feda VWMH database en is daarmee ook CETOP gecertificeerd.

Wilt u meer informatie over ‘Veilig werken met hydrauliek’? Neem contact op met Arjan Coppens.

Letsel beperken

Binnen zowel de hydrauliekindustrie als in de medische wereld is de kennis nog zeer beperkt over ongevallen met vloeistoffen die onder druk staan en hoe te handelen in een dergelijk situatie. Om veilig werken met hydrauliek te kunnen borgen, is het rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’ ontwikkeld.

Feda2
Het rode boekje beschrijft de juiste methoden voor de eerste spoedbehandeling op de werkvloer en geeft richtlijnen voor artsen (foto: Feda)

Dit zakboekje is een praktische en waardevolle tool voor iedereen die met of rond hydraulische systemen werkt. Bij een injectie kan er een kritieke situatie ontstaan waarbij snel handelen essentieel is om blijvend letsel zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. Het boekje beschrijft de juiste methoden voor de eerste spoedbehandeling op de werkvloer en geeft richtlijnen voor artsen. De noodzaak aan gedegen kennis en informatievoorziening is hoog om veilig werken met hydrauliek te kunnen borgen.

Het zakboekje ondersteunt de informatie waarop de training ‘Veilig werken met Hydrauliek-slangen en componenten’ gebaseerd is. U krijgt inzicht in de risico’s die schuilen op de werkvloer binnen uw organisatie en wordt uitgelegd hoe omgegaan moet worden met een eventuele verwonding.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven