Ga naar hoofdinhoud

Touch panel met S7-MPI koppeling

Met de GP4107 brengt Pro-face een volledig grafisch touch panel dat geschikt is voor de directe S7-MPI koppeling. Als achtergrondverlichting voor het display worden LED’s gebruikt. Twee verschillende versies worden aangeboden, met groen/rood/oranje en wit/rood/roze achtergrondverlichting.

Daarmee kan de gebruiker verschillende toestanden van zijn applicatie eenvoudig signaleren. De resolutie is 200 x 80 beeldpunten in het hogere segment van dit apparaat. De touch-functionaliteit van het apparaat werkt analoog. Daardoor zijn grootte en locatie van de touch-knoppen door de gebruiker te definiëren. Zoals alle touch-panels van Pro-face kan ook de GP4107 zowel horizontaal als verticaal worden ingebouwd en geëxploiteerd.

Voor de toepassing is een geheugen van 2 Mb beschikbaar. Applicaties voor GP4107 worden gemaakt met de configuratiesoftware GP-Pro EX V2.60. Die door de GP4107 S7-SPS programmering met Step7 is met S7 PassThrough mogelijk. De in GP-Pro EX V2.6 geïntegreerde Step7 symboolinvoer maken het hard- en softwarepakket perfect. Het apparaat heeft een geïsoleerde RS485-MPI-SUB-D interface. Daardoor is de aansluiting van de GP4107 aan de S7-MPI interface Plug & Play.

Interessant is de ingebouwde USB-interface. Hier kunnen periferie-apparaten aan het panel worden aangesloten, zoals printers of barcode-scanners. USB-opslagmedia kunnen worden gebruikt om een project over te dragen naar het panel. Een accessoire-kabel brengt de USB-interface naar buiten. Dit maakt het gemakkelijk bereikbaar vanaf de buitenkant. Het apparaat is ontworpen voor wereldwijd gebruik, heeft de CE- en UL-goedkeuring en voldoet aan de RoHS-richtlijn. Aan de voorkant heeft de GP4107 beschermingsklasse IP65.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven