Ga naar hoofdinhoud

Topman Nidec bezoekt Control Techniques en Leroy-Somer

Shigenobu Nagamori, oprichter en CEO van het Japanse Nidec, heeft zich op onlangs voorgesteld aan de medewerkers van Control Techniques en Leroy-Somer in hun hoofdkantoren in Newton, UK respectievelijk Angoulême, Frankrijk. De bijeenkomsten konden gelijktijdig worden bekeken door medewerkers van beide bedrijven van over de hele wereld. Nagamori schetste tevens zijn visie over de toekomst van de bedrijven. 

Nagamori sprak over de kansen voor beide bedrijven, en was positief over de impact die Nidec hier in de toekomst op zou kunnen hebben. Vragen van medewerkers over investeringen, werkzekerheid en mogelijkheden voor toekomstige groei werden beantwoord. De First Minister van Wales, Carwyn Jones AM, nam deel aan de bijeenkomst en had een ontmoeting met de heer Nagamori om de toekomst van Control Techniques in Wales te bespreken. Nagamori: “We heten Control Techniques en Leroy-Somer van harte welkom in de Nidec familie. We hebben voor beide bedrijven sterke groeiambities en Nidec committeert zich om dat te realiseren door de benodigde ondersteuning te geven en investeringen te verstrekken.”

“Industrieën die het gebruik van elektromotoren en dus ook aandrijvingen vereisen, zullen de ruggengraat vormen van de toekomstige wereldeconomie . Kijk alleen al naar de groei in het gebruik van robots, elektrische voertuigen en drones. Die hebben allemaal motoren nodig, en al die motoren hebben weer aandrijvingen nodig. Kansen te over voor Control Techniques, Leroy-Somer en uiteindelijk Nidec om hier succesvol te zijn.”

Toeleggen op onderzoek en ontwikkeling

“Ons beleid is om systemen in te richten die groei stimuleren. We zullen hooggekwalificeerde mensen aannemen en opleiden, en degenen die al werken bij de bedrijven aanmoedigen om hun vaardigheden te verbeteren. “We zullen ons sterk toeleggen op onderzoek en ontwikkeling. Ik ben zelf R&D-engineer en begrijp daardoor dat het in de basis technologie is die zal zorgen voor het succes van onze bedrijven. Control Techniques, Leroy-Somer en Nidec hebben veel synergie met elkaar. Door samen te werken kunnen we ons verbeteren en onze doelen verwezenlijken.”

Nagamori: “We zullen ons sterk toeleggen op onderzoek en ontwikkeling”

Nidec heeft een uitstekende staat van dienst in het faciliteren van groei bij haar activiteiten, door te investeren in engineering, ontwerp en middelen. Het heeft ook een duidelijke strategie laten zien om de groei in beide bedrijven te stimuleren en daarbij ook aanzienlijke voordelen voor klanten te realiseren door ze toegang te geven tot een veel breder scala aan producten en diensten. Het productengamma van zowel Control Techniques als Leroy-Somer is complementair met dat van Nidec, wat voor alle drie de bedrijven en –nog belangrijker– hun klanten aanzienlijke voordelen met zich meebrengt. Deze combinatie stelt Nidec nu in staat om voor alle belangrijke markten het hele scala aan producten in het leveringsprogramma op te nemen, waarbij Control Techniques en Leroy-Somer ook toegang krijgen tot nieuwe markten.

Nieuw groeiplatform

Nidec produceert elektromotoren en bijbehorende onderdelen, waaronder compacte precisiemotoren, motoren voor automotive-, commerciële- en industriële toepassingen, en middenspanningsmotoren en generatoren. Het bedrijf, waar wereldwijd ongeveer 140.000 mensen werken, heeft activiteiten in meer dan 40 landen. Nidec is bezig met de ontwikkeling van een nieuw groeiplatform dat in het bijzonder is gericht op industriële en commerciële bedrijven.

Xavier Trenchant, algemeen directeur van Leroy-Somer zegt: “We zijn er trots op deel uit te mogen maken van een bedrijf dat er naar streeft om de nummer één motorenfabrikant in de wereld te worden en de krachten te bundelen om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze wereldwijde klantenkring. Met een dergelijk dynamisch en betrouwbaar bedrijf zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.” Scott Anderson, algemeen directeur van Control Techniques, zegt: “Wij zijn er van overtuigd dat dit een geweldige kans voor ons is om aan te sluiten bij, mee te werken met en bij te dragen aan een toonaangevend merk dat gelooft in onze producten en ons in staat zal stellen te groeien.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven