Ga naar hoofdinhoud

TKH neemt Machine Vision-bedrijf Euresys over

Ontwerper en leverancier van software voor 2D- en 3D-beeldanalyse en video-opname en -verwerking Euresys overgenomen door TKH (foto: TKH)

TKH Group heeft een overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen in Euresys Group (“Euresys”), een innovatieve high-tech ontwerper en leverancier van software voor 2D- en 3D-beeldanalyse en video-opname en -verwerking. Het bedrijf levert betrouwbare en veelzijdige familie van frame grabbers in de industrie. Met frame grabbers kunnen beelden van een camera worden vastgelegd en naar het hostgeheugen van een PC worden overgebracht voor verwerking. Andere activiteiten van Euresys bestaan uit machine vision software, IP Cores en producten op maat.

Euresys is wereldwijd actief en heeft 82 mensen in dienst, waarvan 50% actief is binnen R&D. Naast het hoofdkantoor in Luik (België) heeft het activiteiten in Duitsland, de VS, Japan, Singapore en China. De belangrijkste markten zijn computer vision, machine vision, fabrieksautomatisering en medische beeldvorming.

Accelerate 2025-strategie

Alexander van der Lof, CEO van TKH Group: “De overname van Euresys past in onze Accelerate 2025-strategie, waarin we onze groei zowel autonoom als door overnames versnellen. De technologie van Euresys is een aanvulling op de bestaande en onderscheidende eigen Machine Vision-technologieën van TKH en voegt sterke software-expertise, interfacetechnologieën en knowhow toe aan onze mogelijkheden. We verwelkomen Euresys in ons segment Smart Vision-systemen en kijken uit naar de samenwerking om TKH verder te laten groeien.”

Smart vision technologieën

Marc Damhaut, CEO van Euresys: “We zijn verheugd om ons bij TKH aan te sluiten en met onze frame grabbers de mogelijkheden in de markten waarin we gezamenlijk actief zijn uit te breiden naar een volledige suite van smart vision-technologieën. We zien een uitstekende fit met TKH om onze sterke punten en potentieel te combineren om de groei te versnellen, samen met de complementaire technologieën en de hefboomwerking van de gecombineerde internationale geografische voetafdruk.”

Toekomstverwachtingen

In 2022 realiseerde Euresys een omzet van 27 miljoen euro. TKH financiert de transactie uit bestaande middelen. De transactie is niet afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder en is inmiddels gesloten. TKH verwacht dat de overname een positief effect zal hebben op de winst per aandeel van TKH per 2023.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven