Ga naar hoofdinhoud

Timken voltooit acquisitie van Rollon

Rollon produceert lineaire geleidingen en assen, die onder meer worden toegepast in robotcellen (foto: Rollon).

Timken Company, producent van rollagers en andere aandrijvingen, heeft de onlangs aangekondigde acquisitie van Rollon afgerond. Laatstgenoemde biedt als fabrikant van lineaire geleidingen, telescoopgeleidingen en lineaire assen oplossingen voor talrijke branches, onder meer voor railvoertuigen, lucht- en ruimtevaart, verpakkingstechniek, logistiek, medische techniek en automatisering.

Het hoofdkantoor van Rollon is gevestigd in de buurt van Milaan. Daarnaast zijn er productievestigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. De onderneming telt zo’n 600 medewerkers, die via een uitgebreid engineering- en verkoopnetwerk contact houden met de markt.

Timken ontwikkelt, produceert en verkoopt rollagers, tandwielkast, autmatische smeersystemen, riemen, kettingen, koppelingen en lineaire bewegingscomponenten. Ook biedt de onderneming uitgebreide ombouw en reparatiediensten op het gebied van krachtoverbrenging en aandrijflijnen. Tot de product- en serviceportfolio behoren merken als Timken,Fafnir, Philadelphia Gear, Groeneveld, Cone Drive en nu dus ook Rollon.

Timken realiseerde in het boekjaar 2017 een omzet van drie miljard dollar. De onderneming heeft meer dan 17.000 medewerkers in 33 landen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven