Ga naar hoofdinhoud

Thyristorregelaar

De nieuw ontwikkelde serie thyristorregelaars van Jumo bestaat uit twee onafhanke-lijke instrumentuitvoe-ringen: type TYA-201 vserie voor éénfase toepassingen en de TYA-202 voor driefase toepassingen in spaarscha-keling. De regeling geschiedt naar keuze door faseaan-snijding, pulsgroepenaan-sturing, ‘half cycle’ sturing of een combinatie hiervan.

De TYA-200 kan worden ingezet bij spanningen van 24 V wisselspanning tot 500 V wisselspanning en laststromen van 20 A/fase tot 250 A/fase. Door het standaard LCD met tekstdisplay kan de configuratie snel en gemakkelijk op het instrument worden doorgevoerd. De duidelijke menusturing verhoogt de veiligheid voor de installateur en vermindert de benodigde tijd voor inbe-drijfstelling.

Een veelvoud aan intelligente beveiligingssystemen voorziet in een een-voudige en veilige ingebruikname. Deze omvatten de standaard draaiveld-detectie en opsporing van bedradingfouten. Foutmeldingen worden aange-geven op het display. Netspanningschommelingen kunnen door de ach-terliggende regelingen snel worden gecorrigeerd. Hierdoor is het aan te sturen productieproces op een hoog veiligheidsniveau gewaarborgd.

Overige bijzonderheden zijn de nieuwe ‘R control’ -functie voor levens-duurverlenging bij gebruik van Molybdeenverwarmingselementen (MoSi²), de Teach-In functie en het Set-up programma waarmee voorconfiguratie en/of ingebruikname wordt vereenvoudigd. Standaard is de TYA-200 serie voorzien van twee analoge ingangen, twee binaire ingangen en een analoge- en binaire uitgang. Optioneel kan nog worden gekozen voor communicatie middels Profibus DP of RS485 Modbus.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven