Ga naar hoofdinhoud

Thyristor/diode module

Semikron heeft bij de zesde generatie Semipack modules het aantal toegepaste materialen drastisch gereduceerd en de module beter beschermd door toepassing van de speciale verpakking. Het marktsegment voor de toepassing van deze thyristor, diode of gecombineerde thyristor/diode modules zijn gelijkrichters (één-fase, drie-fase, niet-gestuurd, half-gestuurd, vol-gestuurd) voor frequentie regelaars of UPS systemen, systemen voor theater verlichting of verwarmings toepassingen als in ovens.

De thyristor-diode module Semipack 1.6 wordt gekenmerkt door het gebruik van minder materialen door de fundamentele verandering in het interne ontwerp. De module is voorzien van veercontacten, wat betekent dat de chip vrij op het substraat kan worden geplaatst. Hierdoor vervallen extra interne verbindingen, wat de betrouwbaarheid verbetert.

Zo is door de wijziging in het elektronische verpakkingsconcept het warmtemanagement geoptimaliseerd, zodat materialen en soldeerlagen zijn geëlimineerd. Dit resulteert in een vermindering van de thermische weerstand Rth. Dit betekent dat de gemiddelde voorwaartse stroom Itav van de Semipack 1.6 in vergelijking met de vorige generatie Semipack 1.5 verder is toegenomen, voor thysistor modules tot 119 A @Tc=85°C, sin 180° (+12%), bij diode-modules tot 134 A @Tc=85 °C, sin 180° (+34%).

Bovendien introduceert Semikron met de Semipack 1.6 het nieuwe beschermende verpakkingsconcept SemiSeal. De verpakking zelf bestaat uit een gecoat karton en een speciale folie, die door warmte en een vacuϋm met elkaar worden verbonden om hiermee de module te beschermen.

De modules worden in de productielijn direct na de kwaliteitscontrole automatisch verpakt. Hierdoor zijn ze beter beschermd tegen invloeden van buiten af zoals vocht. SemiSeal biedt een betere bescherming tijdens vervoer en opslag, wat leidt tot een verbetering van de algemene kwaliteit van het product.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven