Ga naar hoofdinhoud

Techniekdag Nijmegen

Kom alles te weten komen over energie en elektriciteit en bouw je eigen schakeling (foto: Junior Technovium)

Zaterdag 26 september 2015 vindt voor de zevende keer in de regio Nijmegen de Techniekdag plaats. Een geweldige dag waar je kennis kunt maken met de boeiende wereld van de techniek. Proefjes doen, leuke dingen maken en op onderzoek uitgaan: het kan allemaal. De Techniekdag vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur in en om het Technovium-gebouw, Heyendaalseweg 98 in Nijmegen.

De organisatie is in handen van Junior Technovium, de verschillende onderwijsinstellingen, het regionale bedrijfsleven en VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen.

Gratis activiteiten

TD3
Kom zelf met apparaten en instrumenten werken (foto: Junior Technovium)

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Jongeren en familieleden kunnen ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en bedrijven presenteren die dag verschillende doe-activiteiten.

Metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek en ICT presenteren zichzelf tijdens deze kijk-, doe- en speeldag. Je kunt bijvoorbeeld 3D printen, lasersnijden, in een elektrische auto rijden, verschillende proefjes doen en een digitale graffiti maken.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders, docenten én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

In het Technovium  werken onderwijs en bedrijfsleven constructief samen aan kwalitatief goed technisch beroepsonderwijs.
Alle partners in dit kennis- en ontmoetingscentrum zetten zich gezamenlijk in voor de promotie van vakmanschap, ondernemerschap en innovatie in de techniek.

Tijdens deze week konden basisschoolkinderen in de regio Nijmegen op verschillende manieren kennismaken met de boeiende wereld van de techniek.

Wat is een Techniekdag?

Techniekdag in het Technovium gebouw te Nijmegen
Dankzij het programma Mythbuster komt veel jeugd met techniek in aanraking. Op de Techniekdag kun je ook proeven zien (foto: Junior Technovium)

Op de Techniekdag is van alles te zien, te doen en te beleven. Je kunt bijvoorbeeld:
•zien hoe een snelle auto werkt
•alles te weten komen over energie en elektriciteit
•met robots spelen
•ontdekken wat de natuur met techniek te maken heeft
•met apparaten en instrumenten werken
•timmeren, schilderen, metselen, lassen en solderen
•en nog véél meer!

 

De Techniekdag is een goede mogelijkheid om in aanraking te komen met mooie technische opleidingen en beroepen. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een leuke en goedbetaalde baan.

De Faculteit Techniek van de HAN neemt actief deel aan de Techniekdagen en is voor de Techniekdag in Nijmegen medegastheer in het Technovium gebouw.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Techniekdag en de excursie. Deelname aan de Techniekdag is gratis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven