Ga naar hoofdinhoud

Tech College krijgt Tripod robot cadeau

Het Tech College in Nieuwegein kreeg recent een robot van het type Tripod cadeau van Festo (foto: Tech College)

Het Tech College in Nieuwegein kreeg recent een robot van het type Tripod cadeau van Festo. Docenten en studenten van de opleidingen Mechatronica zijn hiermee in hun nopjes. Technisch onderwijs is economisch gezien een uitdaging voor een onderwijsinstelling, die actueel en relevant onderwijs moet aanbieden.

Door actieve co-creatie met bedrijven en door middel van sponsoring lukt dit wel. Het Tech College is een mbo-college van ROC Midden Nederland. Bij het Tech College worden studenten opgeleid voor een toekomst in de techniek. De studenten maken kennis met het trainen van innovatieve technieken zoals domotica, robotica en duurzame energie.

Het Tech College in Nieuwegein werkt voor de inrichting van de klaslokalen veel samen met Festo Didactic. Peter Brouwer, manager bij het Tech College: “De pick-and-place robot is razendsnel en het programmeren ervan is een geweldige uitdaging voor onze studenten. Dat zie je direct terug in hun motivatie en inzet. De studenten bedenken zelf toepassingen, kunnen modificaties ontwikkelen en uitvoeren en je ziet de getalenteerde studenten nu echt schitteren”.

Docent Jurgen Vaarwerk: “Festo denkt actief mee over de inhoud en de opbouw van een lesprogramma. Dat merken wij, maar onze studenten ook. Zo leren ze over onderwerpen die ook in de praktijk worden toegepast. De lessen zijn echt een goede afspiegeling van wat ze straks in het bedrijfsleven tegenkomen. We mochten kiezen uit twee Tripods en zijn blij dat we voor de kleinste hebben gekozen. Hij werd in één geheel geleverd en paste al niet door onze – toch niet zo kleine – deuren. De studenten in het laatste jaar van hun bol-4 opleiding, met uitstroomprofiel Mechatronica, hadden meteen een examenopdracht: Zet hem maar weer in elkaar”.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven