Ga naar hoofdinhoud

Talloze aandrijfoplossingen mogelijk met ASi-5 en ASi-3 technologie

Bij ASi-5-modules voor aangedreven rollen vindt er een efficiënte aansturing plaats van aangedreven rollen in 24V- en 48V-uitvoering (foto's: Bihl+Wiedemann)

In de aandrijftechniek komen de voordelen van een ASi-bussysteem met name tot uitdrukking in de eenvoudige installatie dankzij doordringtechnologie, vrije keuze qua topologie, grote mate van flexibiliteit en lage kosten.

Een ASi-bussysteem bestaat uit vier componenten: de ASi-master, een ASi-voeding, de gele ASi-kabel en de ASi-nodes. De ASi-nodes worden gewoonlijk rechtstreeks op de ASi-kabel aangesloten met behulp van doordringtechnologie en zo verbonden met de ASi-master. Complexe parallelle bekabeling is niet meer nodig.

De ASi master organiseert het dataverkeer in het netwerk en fungeert als gateway om de verbinding tussen het ASi circuit en de bovenliggende besturing tot stand te brengen. Hij wordt door de overkoepelende veldbus als een veldbusnode behandeld.

Diverse soorten en merken aandrijvingen

Bihl+Wiedemann heeft een uitgebreid portfolio met oplossingen voor aandrijvingen van vele toonaangevende fabrikanten. Dat portfolio bestaat uit onder meer rol-aandrijvingen (Interroll, Itoh Denki, Rulmeca), gelijkstroommotoren (EBM-Papst) en frequentieomvormers (SEW-Eurodrive, Nord, Rockwell, Lenze, Bonfiglioli).

Bihl Wiedemann ASi-5 ASi-3
Bihl+Wiedemann heeft een uitgebreid portfolio met oplossingen voor aandrijvingen van vele toonaangevende fabrikanten

Ook producten van andere fabrikanten kunnen naar wens worden geïntegreerd. Bovendien zijn de ASi-5- en ASi-3-oplossingen prima te combineren zodat er altijd de juiste mix ontstaat voor elke aandrijf-uitdaging.

Uitgebreide diagnosemogelijkheden

ASi-5 biedt diverse voordelen. Denk aan een grote bandbreedte en kortlopende cycli die het mogelijk maken om snelheden en acceleratie cyclisch te schrijven. Ook zijn de diagnosemogelijkheden zeer uitgebreid. Zo is kortsluiting op een uitgang of overbelasting van de sensorvoeding te detecteren. Maar er zijn ook aandrijving-specifieke diagnosemogelijkheden zoals het uitlezen van de actuele motorstroom.

Gegevensmapping

Tevens staat gestandaardiseerde gegevensmapping garant voor een optimale en altijd gelijke aansturing, onafhankelijk van de gebruikte aandrijving. En, bij sommige aandrijvingen, is er de optie om de Profinet-gegevensmapping te gebruiken.

Efficiënte aansturing

Bij ASi-5-modules voor aangedreven rollen vindt er een efficiënte aansturing plaats van aangedreven rollen in 24V- en 48V-uitvoering. Dit is mogelijk omdat via de AUX-kabel 20W, 35W of tot maximaal 50W per rol kan worden geleverd. Tevens zijn bij ASi-5-modules voor frequentieomvormers en gelijkstroommotoren de motorparameters makkelijk en inzichtelijk te wijzigen en in geval van vervanging automatisch te herstellen.

ASi-3-aandrijfoplossingen

Het portfolio met aandrijfoplossingen wordt aangevuld door de gerenommeerde ASi-3-motormodules. Deze modules zijn uiterst kosteneffectief en zeer geschikt voor minder veeleisende toepassingen waar bijvoorbeeld eenvoudige start- en stopfuncties voldoende zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven