Ga naar hoofdinhoud

Sumitomo investeert in toekomst van systemische aandrijfoplossingen

In de nieuwe ruimte kunnen producten worden voorbereid, geassembleerd, gedemonteerd en geanalyseerd. (Foto: Sumitomo)

Na een jaar bouwen heeft Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany zijn intrek genomen in zijn nieuwe Global Research & Development (R&D) Center op het hoofdkantoor in Markt Indersdorf. Met deze verhuizing zette de aandrijfspecialist een nieuwe strategische stap in de richting van systeemaanbieder.

Het bedrijf opereert onder de merknaam “Sumitomo Drive Technologies”. Het investeerde in totaal ongeveer 5,5 miljoen euro in dit ambitieuze project. Sumitomo was specifiek op zoek een geografische locatie in de buurt van innovatieve Europese industriële klanten. Klantpecifieke eisen kunnen nu volledig ter plaatse worden geëvalueerd in Markt Indersdorf. Hierdoor wordt het ontwikkelingsproces sneller, flexibeler en efficiënter. Het Global R&D-centrum en de vorige lokale ontwikkelingsafdelingen zullen samen werken aan synergie.

Maatwerkoplossingen

Mike Wandersee, bouwprojectmanager: “De toenemende vraag van klanten naar maatwerkoplossingen dreef ons in ons vorige pand tot het uiterste. Met de nieuwbouw hebben we nu voldoende ruimte en alle mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de meest uiteenlopende klantwensen. We zijn blij dat het moederbedrijf de wereldwijde marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt. Het waardeert onze expertise, begrijpt het Europese perspectief en ondersteunt onze investering in ambitieus onderzoek en ontwikkeling.”

Ruimte voor technologie en innovatie

Het nieuwe gebouw herbergt het laboratorium en de testruimtes die met 900 vierkante meter de capaciteit hebben verdrievoudigd. De kantoorruimte is ook in capaciteit toegenomen en verdubbeld tot 800 m². In de nieuwe ruimte kunnen producten worden voorbereid, geassembleerd, gedemonteerd en geanalyseerd in de hoge fabriekshal. Er is ook een testruimte waar de levensduur van individuele tandwielkasten/tandwielcomponenten/motoren kan worden onderzocht.

Het nieuwe gebouw herbergt het laboratorium en de testruimtes die met 900 vierkante meter de capaciteit hebben verdrievoudigd. De kantoorruimte is ook in capaciteit toegenomen en verdubbeld tot 800 m². (Foto: Sumitomo)

Centrifugale tandwielkasten

Er zijn daarnaast vier nieuwe ruimtes gecreëerd voor een van Sumitomo’s kernactiviteiten: centrifugale tandwielkasten. Deze zijn uitgerust met de nieuwste technologische apparatuur waardoor volledige tests en evaluaties kunnen worden uitgevoerd. Aangezien in deze ruimtes hoogenergetische systemen draaien met hoge snelheid en eventuele geluidsemissies of trillingen kunnen veroorzaken, werd hier extra aandacht aan besteed zodat ruim aan de arbeidsveiligheid wordt voldaan. Eventuele geluidsemissies en trillingen worden weggehouden van andere werkgebieden.

Systeemoplossingen

Sumitomo ziet nieuwe klanten in nieuwe industrieën ontstaan ​​op het gebied van robotica. Naast een assortiment aan precisieversnellingsbakken en motor-versnellingsbakcombinaties worden in het nieuwe R&D-centrum innovatieve oplossingen ontwikkeld, zoals actuators die voor elke toepassing kunnen worden geconfigureerd. In de toekomst zal het bedrijf de mogelijkheden van maatwerk verder uitbreiden door klantgerichte modulaire oplossingen. Hierdoor is het niet langer nodig om afzonderlijke componenten aan te passen. In plaats daarvan kan het complete modulaire systeem worden geconfigureerd in overeenstemming met de toepassingsvereisten, met als belangrijkste voordelen een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie tijdens de productie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven