Ga naar hoofdinhoud

Sumitomo Cyclo Drive wint Hermes Award 2022 met Tuaka aandrijving

De bekroonde Tuaka-aandrijving bestaat uit een geïntegreerde motor, tandwielkast en besturing (foto: Paul Quaedvlieg)

Sumitomo Cyclo Drive heeft de felbegeerde technologieprijs Hermes Award gewonnen voor zijn volledig geïntegreerde Tuaka-aandrijfsysteem voor robottoepassingen en automatiseringstechnologie. Bettina Stark-Watzinger, de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek, overhandigde de prijs op 29 mei tijdens de openingsceremonie van Hannover Messe in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

De jury – onder voorzitterschap van Prof. Dr.-Ing. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer-Gesellschaft – kent de prijs toe aan een product dat bij uitstek geschikt is voor toepassingen in de snelgroeiende roboticamarkt. Het bekroonde Tuaka-product is een volledig geïntegreerde aandrijving. Nieuw zijn de integratie van tandwielkast, motor en besturing met veiligheidsfuncties. Door de sensortechnologie en het warmtebeheer van het product is het geschikt voor zeer nauwkeurige, gevoelige toepassingen in robotica en voor interactie met mensen. Het modulaire concept en de modulaire systemen maken een toepassingspecifieke configuratie van de benodigde hardware mogelijk.

Veel uitstekende inzendingen Hermes Award 2022

“Dit jaar waren we opnieuw onder de indruk van het aantal uitstekende inzendingen uit een breed scala van technische gebieden en industrieën”, zegt prof. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer-Gesellschaft en voorzitter van de Hermes Award-jury. ” Sumitomo Cyclo Drive Germany GmbH is een terechte winnaar van de Hermes Award 2022. Hun Tuaka-product demonstreert op indrukwekkende wijze zijn innovatieve kracht.”

Sumitomo Cyclo Drive wint technologieprijs Hermes Award ’22
Sumitomo Cyclo Drive wint technologieprijs Hermes Award 2022 (foto: Hannover Messe)

“Deze oplossing is niet alleen technologisch indrukwekkend: de volledig geïntegreerde aandrijving voor robottoepassingen en automatiseringstechnologie is geschikt voor zeer nauwkeurige, gevoelige toepassingen in servicerobotica en voor interactie met mensen. Bovendien maken het modulaire concept en de bouwsteensystemen het mogelijk om de benodigde hardware te configureren voor de specifieke toepassing.”

Oscar van de industrie

“De Hermes Award gaat opnieuw naar een bedrijf dat al jaren exposeert op de Hannover Messe en daar al talrijke innovaties heeft gepresenteerd. Ik ben verheugd dat Sumitomo Cyclo Drive Germany nu deze award heeft gekregen voor dit uitstekende product. ” “Dit is de Oscar van de industrie”, zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG.

In 2021 won Bosch Rexroth deze technologieprijs met ’s werelds eerste elektrische actuator voor de aansturing van proceskleppen onder water.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven