Ga naar hoofdinhoud

Strategische samenwerking Pon Power en Schneider Electric

Een eerste voorbeeld van de samenwerking is het bieden van geïntegreerde noodstroom-voorzieningen (foto: Pon Power / Schneider Electric)

Pon Power en Schneider Electric gaan samenwerken om nog beter te voldoen aan de behoeften van de klant. Een eerste voorbeeld daarvan is het bieden van geïntegreerde noodstroomvoorzieningen, waarbij het noodstroomaggregaat een integraal onderdeel is van het complete energiedistributiesysteem.

De samenwerking biedt voordelen tijdens het gehele proces: één aanspreekpunt voor zowel ontwerpfase, inbouw, inbedrijfstelling en onderhoud. De ambitie is om dit strategische partnership in te zetten voor vele andere en innovatieve oplossingen voor gezamenlijke en nieuwe klanten.

Schneider werkt steeds actiever samen met eindklanten om uitdagingen te vertalen naar mogelijke oplossingen. Hierbij zijn gespecialiseerde partners nodig die bereid zijn om te investeren in lange-termijn-relaties. “Met Pon Power hebben wij een partner gevonden die niet alleen de nodige specialistische kennis meebrengt, maar ook bereid is om op lange termijn te investeren. Pon Power en Schneider Electric hebben gezamenlijk een focus op de marktsegmenten datacenters en zorgsector’’, aldus Sonja Boots, Channel Manager Industrial Power bij Schneider Electric.

Remko Sunnotel, Commercial Director Pon Power: “Met deze samenwerking kunnen wij onze klanten nog beter een volledige, geïntegreerde ontzorging bieden op het gebied van energiedistributie. Wij zien Schneider als een innovatieve partner waarmee wij betrouwbare en toekomstvaste oplossingen kunnen bieden.”

Pon Power is een werkmaatschappij van familiebedrijf Pon en is sinds 1926 de officiële dealer van Caterpillar motoren en power systems voor Nederland. Het bedrijf levert energieoplossingen met Caterpillar motoren als betrouwbare krachtbron. Caterpillar is een wereldwijd bekende fabrikant van zwaar bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en gasmotoren, industriële turbines, generatorsets en warmtekrachtinstallaties. Het hoofdkantoor van Pon Power is gevestigd in Papendrecht met tien service vestigingen in Nederland. Pon Power heeft 450 medewerkers.

Schneider Electric is wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering. In 2015 behaalde het bedrijf in meer dan 100 landen een omzet van 25 miljard euro. Schneider Electric helpt haar klanten met het beheren van hun energie op een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier. Technologieën, software en diensten lopen uiteen van de eenvoudigste schakelaars tot en met de meest complexe operationele systemen. Hiermee verbetert Schneider Electric de manier waarop ondernemingen hun activiteiten managen en automatiseren. De ‘connected’ oplossingen veranderen industrieën, transformeren steden en verrijken levens.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven