Ga naar hoofdinhoud

Stratasys toont prototypes voor 3D-printen grote delen 

De 3D Demonstrator heeft Stratasys in samenwerking met Boeing, Ford en Siemens ontwikkeld (foto: Stratasys)

Stratasys heeft twee prototypes van een 3D-printcel geïntroduceerd die in samenwerking met Boeing, Ford Motor en Siemens zijn ontwikkeld. De Infinite-Build 3D Demonstrator en de Robotic Composite 3D Demonstrator 3D-printcellen zijn het resultaat van de vraag naar grotere onderdelen die met de voordelen van additive manufacturing (AM) geproduceerd worden. Stratasys zegt dat dankzij deze systemen AM een grotere rol kan gaan spelen in de hedendaagse productie.

Opvallend aan de Infinite-Build 3D Demonstrator en tevens de reden dat er grotere werkstukken geprint kunnen worden is het feit dat Stratasys het traditionele 3D-printer concept heeft gekanteld. Dit wil zeggen dat de 3D Demonstrator op een verticaal vlak print en daardoor volgens Stratasys bijna ongelimiteerd in de bouwrichting kan opbouwen.

Zesassige robot

De Robotic Composite 3D Demonstrator is uitgerust met een zes-assige robot en een twee-assige roterende manipulator. Het is ontwikkeld om lichtgewicht composiet materialen te printen. Deze zijn met name voor de auto- en luchtvaartindustrie interessant. De acht beweegbare assen maken een nauwkeurige en gerichte plaatsing van het materiaal mogelijk, terwijl de noodzaak van steunstrategieën wordt gereduceerd. Dit versnelt de productie van het normaal arbeidsintensieve proces om onderdelen uit composiet te vervaardigen aanzienlijk. De Infinite-Build 3D Demonstrator en de Robotic Composite 3D Demonstrator presenteert Stratasys 12 t/m 17 september tijdens de IMTS 2016 in Chicago (VS).

https://youtu.be/wDUMHFF-7vg

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven