Ga naar hoofdinhoud

Steriliseerbare borstelloze DC motoren

Portescap introduceert applicatiespecifieke motoren voor aangedreven chirurgisch handgereedschap (foto: Portescap)

Portescap introduceert applicatiespecifieke motoren voor aangedreven chirurgisch handgereedschap, waaronder arthroscopische apparaten (kijkoperaties), KNO microdebriders en grote botboren. Prototypes zijn naar verwachting binnen 3 weken te leveren na bestelling.

Buigend op 20 jaar ervaring in het ontwerpen van chirurgisch motoren, ontwikkelt het bedrijf applicatiespecifieke motoren die tegemoet komen aan de strenge prestatie-eisen van chirurgisch handgereedschap. De producten worden ontworpen met behulp van het standaard motorontwerp van Portescap zodat deze het proces van sterilisatie kunnen weerstaan. De motortechnologie van Portescap kan steriel werken tot 1000 cycli.

De borstelloze DC mini motor-oplossingen zijn specifiek ontworpen voor de aandrijving van chirurgische handinstrumenten die in de minimaal invasieve chirurgie ingezet worden. Dit zijn de chirurgische procedures die, naast kijkoperaties, verantwoordelijk zijn voor het herstellen van gewrichten zoals heup, knie en schouder. Onbelast varieert de snelheid van onze arthroscopische scheerapparaatmotoren van 4.000 tot 7000 omw/min, terwijl het maximale continue koppel 117 mNm en 119 mNm bedraagt. Bovendien hebben de motoren van Portescap een hoog koppel met minder stall dan concurrerende oplossingen.

Hoog koppel

Portescap’s borstelloze DC minimotoroplossingen voor grote botboren maken een optimale aandrijving- en motorcombinatie mogelijk voor zowel in-line pin en k-wire aandrijvingen en zorgen voor een hoog koppel bij nominale werksnelheid. Deze batterij aangedreven oplossingen blinken uit in het voldoen aan extreme eisen die aan het koppel gesteld worden, zoals het vermijden van vastlopen tijdens gewrichtsvervangende ingrepen zoals aan de knie, heup en schouder. Onze aanbevolen grote botboormotoren bieden een onbelaste snelheid van 950 omw/min met een maximaal continu koppel van 818 mNm.

Keel, neus en oor (KNO) borstelloze DC mini motor oplossingen bieden een hoge snelheid en koppel. Dat is een vereiste is voor het aangedreven chirurgisch handgereedschap dat gebruikt wordt in minimaal invasieve chirurgische ingrepen aan keel, neus of oor evenals voor kijkoperaties aan de kleine gewrichten. Dankzij de onbelaste snelheid van 11.800 omw/min en het maximum continu koppel van 39 mNm, zijn deze motoren geschikt voor het precies wegsnijden van weefsel en om botten mooi op te schonen.

Voor boren met hoge snelheid in de wervelkolom, de schedel, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en oorchirurgie, biedt Portescap een booroplossing die een snelheid van 90.500 omw/min onbelast haalt en een continu koppel van maximaal 9.2mNm haalt. Aangepaste wikkelingen, lagers en asuitgangen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven