Ga naar hoofdinhoud

Stemmer Imaging neemt Data Vision over

Het management van Stemmer Imaging en Batenburg na het ondertekenen van het contract. Van links naar rechts Ralph van den Broek (CEO Batenburg), Christof Zollitsch (CEO Stemmer Imaging AG), Gert-Jan de Waard (directeur Batenburg Mechatronica) en Dietmar Serbée (directeur Stemmer Imaging BV). (foto: Stemmer Imaging)

Stemmer Imaging, specialist op het gebied van machine visiontechnologie, heeft met ingang van 31 januari Data Vision overgenomen door middel van een activatransactie. Data Vision is een gespecialiseerde leverancier van imaging- en machine visionoplossingen in Nederland. De overname versterkt de marktpositie van Stemmer Imaging in de Benelux.

Data Vision was onderdeel van Batenburg Mechatronica en een gevestigde naam in de imaging en machine visionsector in de Benelux. Het bedrijf is al vele jaren leverancier van machine vision-onderdelen, -systemen en -oplossingen.

Data Vision

“De overname door Stemmer Imaging is een logische vervolgstap om dit marktaandeel te bedienen,” aldus Harm Hanekamp, algemeen directeur van Data Vision. “Als onderdeel van deze groep bereikt Data Vision een hoger niveau. Dankzij deze stap kunnen we onze klanten verder Europa in volgen en tevens profiteren van het uitgebreide productaanbod en de hoogwaardige deskundigheid van Stemmer Imaging.

Dankzij deze overname zal de dienstverlening voor klanten in de Benelux verbeteren; ze krijgen toegang tot de benodigde ondersteuning en beveiliging voor het samen verder ontwikkelen van hun visionapplicaties”, aldus Hanekamp.

Stemmer Imaging

Dietmar Serbée, directeur van de Nederlandse vestiging van Stemmer Imaging, benadrukt de groeimogelijkheden van de gecombineerde onderneming. “Het productportfolio van Stemmer Imaging en Data Vision overlappen elkaar op veel punten op het gebied van vertegenwoordigde leveranciers.

Ook producenten van machine vision componenten zullen baat hebben bij de fusie. Het betekent een verdubbeling van het aantal sales- en supportmedewerkers bij een competente partner met marktkennis en technische expertise. Als één van Europa’s grootste leveranciers van imaging-technologie kunnen wij nog beter de technologische ontwikkelingen van onze producenten ondersteunen, ten bate van onze klanten.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven