Ga naar hoofdinhoud

Stauff Line: van losse component tot systeem

Op de Hannover Messe 2017 presenteert Stauff, producent van leiding- en fluidtechniek-componenten, een nieuw concept: ‘Stauff Line’. Dit is het overkoepelende begrip voor alle diensten die de ondernemingen van de Stauff Groep omtrent hydrauliekleidingen aanbieden. Het aanbod loopt van de analyse en optimalisatie van bestaande of het ontwerpen van nieuwe leidingsystemen tot aan de levering van alle componenten of klantspecifieke modules direct naar de montagelijn van de klant.

Voor machine- en installatiebouwers levert de aanschaf van modules inclusief gebogen leidingen en aangepaste slangen vele voordelen: zo kost de aanschaf van al het materiaal minder moeite, men reduceert voorraden in het magazijn, montagetijden en het risico van montagefouten. Door de inzet van speciaal vormgegeven ladingdragers wordt bovendien het gevaar van verwisselen van componenten kleiner, wat extra veiligheid bij de montage oplevert. “Desgewenst optimaliseren wij het hele leidingsysteem van onze klanten en nemen de verantwoording van poort tot poort“, legt Jörg Deutz, CEO van de Stauff Groep, uit. “Stauff Line is het resultaat van ons integrale principe: nu we ons in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot een complete aanbieder van alle componenten van hydraulische leidingen, gaan we nu een stapje verder en worden ook systeemleverancier.“

Uitbouwing portfolio

De basis is het in de afgelopen jaren successievelijk opgebouwde, uitgebreide componentenprogramma voor buis- en slangleidingen in de mobiele en stationaire hydrauliek. Recentelijk werd met de introductie van Stauff Connect en de overname van de Voswinkel GmbH in 2015 het portfolio consequent verder uitgebouwd met een eigen buisschroefverbindingsprogramma alsmede snelkoppelingen en slangarmaturen. “We bieden niet alleen alle componenten vanuit de eigen ontwikkeling en productie aan, maar stemmen deze onderling optimaal af“, aldus Jörg Deutz.

Hoogwaardige coating als standaard

Alle producten worden gemaakt van een gelijke hoge kwaliteit, hiertoe behoort ook de hoogwaardige zink-/nikkel-oppervlaktecoating als standaard voor een groot deel van het programma. Op de Hannover Messe worden bijvoorbeeld nog meer Voswinkel snelkoppelingen en een speciale selectie van Stauff kogelkranen voor het eerst met deze corrosiebescherming, die veel verder gaat dan de gangbare marktstandaards, gepresenteerd. Met eigen vestigingen in zo´n twintig landen en erkende systeem- en handelspartners in vrijwel alle wereldwijde industriegebieden is de Stauff Groep internationaal gericht en uitstekend voorbereid op de groeiende behoefte van grensoverschrijdend opererende machine- en installatiebouwers naar modules en systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven