Ga naar hoofdinhoud

Statusindicator voor verbrandingsmotoren

IMES is specialist op het gebied van verbrandingsdruksensoren en elektronische motorindicatiesystemen. Op Europort 2017 introduceert het bedrijf de EPM-XP plus, een verdere ontwikkeling van de elektronische indicator EPM-XP. Het instrument maakt een uitgebreide analyse van de status van de motor mogelijk.

Net als zijn voorganger kan de EPM-XP plus de cilinderdrukwaarden opslaan van maximaal twintig cilinders cilinders op tweetakt motoren die werken bij toerentallen van 40 min-1 tot 300 min-1 en op 4-vierkt medium en high speed diesels met nominale snelheden van 200 min-1 tot 1500 min-1. Na het verzamelen van de data kan deze direct via een USB-aansluiting naar een pc of een notebook worden ge-upload. De opgenomen data kan eenvoudig worden verwerkt door IMES ‘visualisatie software.

Statusindicator

EPM-XP plus is niet alleen een elektronische indicator, maar ook een motoranalysator. Het instrument biedt geavanceerde functies die belangrijke meetgegevens aan de motoroperator levert, met een geoptimaliseerde gegevensverwerking.

Behalve een grote batterijcapaciteit voor maximaal tien bedrijfsuren biedt EPM-XP plus de mogelijkheid tot on-line metingen van maximaal een uur met directe dataoverdracht naar een pc via USB of WiFi. Dat betekent dat de operator de daadwerkelijke motorprestatiegegevens ontvangt die direct kunnen worden geëvalueerd door de visualisatiesoftware of prestatie-evaluatiesoftware van IMES. Hierdoor kan hij snel een overzicht krijgen van de actuele motorstatus en verkeerde afstellingen identificeren en corrigeren.

Een functie die nog in voorbereiding is voor trillingsanalyse om abnormale verbranding en lekkende kleppen te diagnosticeren, is een extra aansluiting voor een trillingsensor. De complexe diagnose van cilinderdruk en trillingmetingen is belangrijk met betrekking tot de prestaties van de motor, onderhoud, efficiëntie, kostenbesparing en milieu.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven