Ga naar hoofdinhoud

Stappenmotormodule met STO

De ST-151 uit de S-DIAS Motion-serie van Sigmatek is een high-performance stappenmotoruitgangsmodule, ontworpen voor besturing van twee fasen stappenmotoren tot een nominale spanning van 50 V DC en een continue stroomsterkte van 5 A in volle stap en halve stap modus. Daarnaast wordt microstepping ondersteund met 64 micro steps per volledige stap, waarbij een nauwkeurige en tegelijkertijd goede werking van de motor kan worden bereikt.

De stappenmotormodule heeft een incrementele encoder interface voor positionering van de stappenmotor en een 2-kanaals ingangs om de veiligheidsfunctie Safe Torque Off (SIL3, PL e) in te kunnen schakelen. Met het gebruik van STO kan de aandrijving indien nodig veilig in een koppelvrije positie worden gezet. Twee digitale ingangen (24 V DC) met een vertraging van 10 μs zijn ook aan boord. Deze kunnen gebruikt worden als eindschakelaars positie latch of verwijzingsprofielen.

De parameters worden ingesteld in de besturingsapplicatie. De ST-151 kan daardoor volledig worden afgestemd op de betreffende motor en toepassing. In de drive bibliotheek van de engineering softwaretool Lasal is een brede selectie van vooraf gedefinieerde motion onderdelen beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven