Ga naar hoofdinhoud

St. Albertus wint Aanmoedigingsprijs TechniekTrofee

Kinderen van de St. Albertusschool in Loosbroek experimenteren op het pneumatiekbord

De Aanmoedigingsprijs van de TechniekTrofee 2015 gaat dit jaar naar basisschool St. Albertus in Loosbroek. De jury heeft besloten het enthousiasme van zowel de leerkrachten als de kinderen te belonen met een speciale Aanmoedigingsprijs van 1.500,- euro, te besteden aan techniekonderwijs of techniekmaterialen. De prijs is gisteren aan de school uitgereikt.

De TechniekTrofee, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds en TechniekTalent.nu, onderstreept het belang van techniekonderwijs door een prijs uit te reiken aan de basisschool welke wetenschap- en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het lesprogramma. Basisschool De Zwerm ontving de TechniekTrofee 2015.

Naast de TechniekTrofee is er een Aanmoedigingsprijs te winnen. “Met de Aanmoedigingsprijs willen we scholen stimuleren wetenschap & techniek in de lessen op te nemen. We willen scholen een steuntje in de rug geven en ze aanmoedigen als ze op de goede weg zitten,” legt Chris van Bokkum van TechniekTalent.nu uit. “We reiken de prijs uit op St. Albertus omdat twee vrouwelijke leerkrachten zich hebben laten trainen in het lesgeven van techniek door middel van een Pneumatiek- en Elektrotechniektafel.

Met het vertrek van de mannelijke leerkrachten, was techniek ook uit de school verdwenen. Nu is dat in ere hersteld. Naast het geldbedrag ontvangt de school een oorkonde en een juryrapport. Ook krijgen ze een Techniek Toolkit met materialen en lesvoorbeelden van techniekonderwijs.”

TechniekTrofee maakt enthousiast

De jury prijst het enthousiasme van de leerkrachten die de kinderen in werkwinkels begeleiden bij de tafels. De kinderen zijn leergierig en enthousiast en krijgen theorie en praktijk onderwezen. St. Albertus zoekt samenwerking met ROC de Leijgraaf en met ouders, andere scholen en bedrijven in de buurt.

“Jeroen Buné is vader van een leerling en werkt bij ROC de Leijgraaf. Hij maakte een Pneumatiek- en een Elektrotechniektafel voor onze school en schreef daarvoor een lesboek. Ook trainde hij mij en mijn collega Lieke om les te geven aan de kinderen uit de verschillende groepen. Door zijn kennis en deze materialen kunnen wij nu aan de slag. De kinderen zijn kei-enthousiast,” vertelt Claudy Roefs, leerkracht van de St. Albertusschool.

Ook legt de school direct een link met concrete werkzaamheden en beroepen waarin Pneumatiek en Elektrotechniek terugkomen. Werken in en met techniek krijgt nog meer handen en voeten door de bedrijfsbezoeken zoals het bezoek aan de Marsfabriek en de uitstapjes naar het ROC.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven