Ga naar hoofdinhoud

Software voor robotsimulatie en -programmering

Siemens PLM Software introduceert RobotExpert-software, een oplossing voor robotsimulatie en -programmering voor kleine en middelgrote productiebedrijven. RobotExpert ondersteunt industriële toepassingen zoals pick-and-place, booglassen, polijsten, lijmen en helpt bedrijven de downtime van robots te minimaliseren. De nieuwe oplossing is een uitbreiding op Siemens PLM Software’s portfolio van digital manufacturing-oplossingen, waar Tecnomatix deel van uitmaakt.

In de intuïtieve 3D-omgeving kunnen handelingen van robots eenvoudig worden geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk om schaalmodellen te maken van complete productiecellen en -systemen. RobotExpert kan worden gebruikt om de meest geschikte combinatie van gereedschappen samen te stellen voor specifieke productievereisten.

Industriële robots worden traditioneel vaak handmatig geprogrammeerd, wat zorgt voor downtime en suboptimale programmering. RobotExpert is een offline programmering- en simulatie-oplossing die het mogelijk maakt om programmeerwerk virtueel uit te voeren en de duur van robothandelingen te verkorten. De simulatiemogelijkheden verminderen bovendien het veiligheidsrisico voor productiepersoneel en -gereedschappen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven