Ga naar hoofdinhoud

Software voor ontwerp van mechanismen

Artas Engineering Software heeft een nieuwe versie uitgebracht van SAM, software voor het ontwerpen van mechanismen. Het pakket is een hulpmiddel voor iedereen die zich met het conceptuele ontwerp, de bewegings-/krachtanalyse en de optimalisatie van mechanismen bezig houdt. Deze worden onder andere worden toegepast in de machinebouw, de automobielindustrie (bijvoorbeeld mechanismen voor cabriodaken) en fitness-apparatuur, maar ook deuren (illustratie).

De software, die onder meer in het Nederlands beschikbaar is, richt zich met de intuïtieve en gemakkelijke user-interface zowel op de constructeur voor wie het (incidentele) mechanismen ontwerp slechts één van de vele dagelijkse uitdagingen is, als op de specialist die geavanceerde optimalisatietechnieken wil inzetten om een ontwerp verder te verfijnen.

Zowel in Nederland als in het buitenland wordt de software ook gewaardeerd in het hoger onderwijs omdat het college en practica interessanter maakt. Het pakket neemt de docent veel arbeid uit handen en doet zowel de cijfers van de studenten als hun feedback naar de docent stijgen.

De belangrijkste uitbreidingen in de nieuwe versie (SAM 7.0) zijn

  • Post-processing van alle resultaten direct in SAM
  • Optimimalisatie met randvoorwaarden
  • Eenvoudig berekening van lagerkrachten in bewegende knooppunten
  • Nieuwe transformatie en groepcommando’s

Nieuw software licentiesysteem

Het nieuwe licentiesysteem voor de software ondersteund naast ‘node locked’ licenties nu ook ‘floating’ licenties. Tevens kan de klant kiezen tussen een jaarlicentie en een oneindige licentie. Voor onderwijsinstellingen is de zogenaamde ‘classroom kit’ geïntroduceerd. Instructie-/voorbeeldvideo’s en een demoversie zijn verkrijgbaar via de website van Artas.

Het complete artikel vindt u in het aprilnummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven