Ga naar hoofdinhoud

Soepeltjes offroad dankzij SKF

Jeep Renegade in actie (foto: Jeep)

SKF levert oplossingen aan de FCA Group (Fiat Chrysler Automobiles) voor hun compacte SUV, de Jeep Renegade. De geleverde producten zijn wielnaaflagers voor de voor- en achterwielen en afdichtingen voor de schokdempers, transmissie en motor.

Jeep Renegade in actie (foto: Jeep)
Jeep Renegade in actie (foto: Jeep)

Andrea Reisoli-Matthieu, Strategic Account Manager, Automotive Market geeft aan: “Het verheugt ons dat we leverancier zijn voor de Jeep Renegade en positieve reacties van de markt op dit model zien. Of je nu off-road of op de snelweg rijdt, de oplossingen van SKF spelen een belangrijke rol bij de indrukwekkende rijervaring en de hanteerbaarheid van de Jeep Renegade. In april 2015 opende FCA officieel de nieuwe productielocatie van Jeep in Goiana in de provincie Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. SKF ondersteunt FCA met zijn lokale capaciteiten, verbonden met zijn wereldwijde netwerk.”

Elke vierwielaangedreven Jeep Renegade is uitgevoerd met Selec-Terrain tractiecontrole. Met dit systeem kan de bestuurder de tractie-instelling aanpassen aan de wegomstandigheden. De Auto, Sneeuw, Zand en Modder instellingen zijn specifiek op maat gemaakt voor optimale tractie en zuinig rijden. SKF lagers en afdichtingen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen voor robuustheid en prestaties van de Renegade en dragen bij aan een efficiënte, comfortabele en soepele rijervaring. SKF levert al vergelijkbare componenten voor de Fiat 500X, die op hetzelfde platform is gebaseerd als de Jeep Renegade. De lagerunits en afdichtingen komen op dit moment van de SKF-fabrieken in Italië, Duitsland, Korea en Brazilië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven