Ga naar hoofdinhoud

Snelmontagesysteem voor sokkels

Het nieuw ontwikkelde ‘Flex-Block’ van Rittal is dankzij zijn flexibiliteit en snelle montage een overtuigend alternatief voor plaatstalen sokkels. De toebehoreninnovatie van kunststof creëert intelligente functieruimtes aan de onder- en bovenzijde van de schakelkasten – zonder gereedschap te hoeven gebruiken.

Daar waar het aaneenschroeven van de huidige sokkelelementen – met hoekstukken en plinten van plaatstaal – enige tijd kost, worden de modulen van het ‘Flex-Block’ snel gemonteerd door ze eenvoudig in elkaar te klikken. Deze modulen bestaan uit degelijke hoekstukken, hoekkappen en plinten van kunststof – inclusief montagerails van plaatstaal met het beproefde systeemraster van Rittal.

De montage op het schakelkastframe vindt zoals gebruikelijk van buiten of van binnen plaats. Omdat de rastermaat voor de interieuropbouw van het ‘Flex-Block’ overeenkomt met die van het horizontale TS 8 schakelkastprofiel, kunnen dezelfde systeemtoebehoren worden gebruikt. Stelvoeten en transportwielen worden eenvoudig met een huls van onderaf in de hoekstukken gestoken.

Als de schakelkasten met de laadbordenheftruck moeten worden verplaatst, dan zijn plinten en montagerails eenvoudig te verwijderen of pas op de definitieve plaats aan te brengen. Met koppelclips kunnen verschillende ‘Flex-Blocks’ aan elkaar worden gekoppeld. De clips worden in de hoekstukken geklikt en zorgen voor een degelijke verbinding.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven