Ga naar hoofdinhoud

Snellere cyclustijden dankzij nieuwe kleine stootdempers

Dankzij de nieuwe stootdemper-behuizing van aluminium is, in vergelijking met eerdere oplossingen, een betere warmteafvoer mogelijk (foto's: ACE)

Voor de productie van petflessen heeft ACE een volledig nieuw type kleine stootdemper ontwikkeld. De Maximace serie biedt nieuwe mogelijkheden binnen de petflesproductie en zorgt voor snellere cyclustijden.

In het productieproces van petflessen spelen de dempertypes PET27EUM in verschillende hardheden (1-4) een belangrijke rol bij zowel de demping van de stretch rod als bij het afremmen van kinetische energie bij het sluiten van de matrijs. Dankzij de nieuwe stootdemperhuizen van aluminium is, in vergelijking met eerdere oplossingen, een betere warmteafvoer mogelijk. Bovendien zijn ze uitgerust met verbeterde afdichtingen en geschikt voor temperaturen tot circa 107 °C. Dankzij de combinatie van verchroomde zuigerstangen, geharde drukhulzen met smooropeningen en speciale membraanreservoirs hebben ze een levensduur van meer dan 20 miljoen slagen. Dit resultaat kan zowel bij standaard als getunede blaasmachines worden bereikt. ACE kan bogen op decennialange ervaring in de vervaardiging van industriële stootdempers, die in de loop der jaren steeds weer zijn geoptimaliseerd.

Verminderde uitval

ACE klein matrijs 2Bij een totaalgewicht van 0,2 kg schieten de zuigers van de dempers, met behulp van een robuuste veer, in slechts 0,1 sec weer in hun oorspronkelijke positie terug. Deze snellere cyclustijden worden ook bereikt door toepassing van het membraanreservoir, waardoor de demper langer meegaat. De combinatie van nieuwe materialen en de uitgekiende interne constructie van de stootdemper zorgt voor een hogere energieopname. Verminderde terugslagkrachten en een verhoogde levensduur leiden tot minder belaste machines en hiermee tot verminderde uitval. De nieuwe toepassing is zeer geschikt als vervangende oplossing, omdat technici aan de kleurcode op de buitenkant kunnen zien, welke demper bij de stretch rod en welke bij het sluiten van de matrijs moet worden gemonteerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven