Ga naar hoofdinhoud

Snelle, nauwkeurige robot

De Sigmatek Delta Robot SDR 100 (in Nederland vertegen-woordigd door SigmaControl) is ontworpen voor pick & place toepassingen in de verpakkings-, handling- en assemblag-industrie. De robot voert nauwkeurige bewegingen met hoge snelheid uit. Met een belas-ting tot 1 kg opereert de robot met een werkbereik binnen een straal van 1100 mm en een hoogte van 400 mm. De drieassige robot kan desgewenst worden uitgebreid met een telescopische as voor rotatiebewegingen van de grijper.

Het mobiele HGT bedieningspaneel van de fabrikant, voert alle bestu-ringsfuncties van de robot uit, zoals de gripper en de gehele omtrek, zoals bijvoorbeeld voor transportbanden. Tegelijkertijd biedt het bedieningspaneel een comfortabele gebruikersinterface voor de robot.

Één besturing
Doordat één controller robotica, motion, logic,HMI, communicatie en een koppeling naar vision integreert, worden de nadelen van conventionele robotbesturingssystemen zoveel mogelijk geëlimineerd. De integratie leidt ook tot uniforme programmering en een vermindering in onderhoudskosten.

Voor de besturing van het systeem, alle I/O’s en de servo-drives een krachtige CPU wordt gebruikt. Door de prestaties hiervan is het zelfs mogelijk verschillende machines te besturen en tegelijkertijd de complexe transformatiecoördinaten voor de robot delta in real-time te berekenen.

Het traject dat de robot doorloopt wordt vooraf gedefinieerd in de vorm van lineaire, circulaire, trapsgewijs of punt-punt-bewegingen. Blending is ook mogelijk. In de ‘conveyor tracking mode’ pakt de robot producten uit getimede of continu aangedreven banden op.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven