Ga naar hoofdinhoud

Snelle integratie van ontwerp en technologie dankzij 3DExperience

De FFZero1 Concept van Faraday Future is binnen korte tijd ontwikkeld mede dankzij het 3DExperience platform van Dassault Systems (foto: Faraday Future)

Faraday Future, ontwikkelaar van elektrische auto’s, heeft onlangs het 3DExperience-platform geïmplementeerd. Het bedrijf gebruikt ‘Target Zero Defect’ en ‘Smart Safe & Connected’ voor de conceptauto die onlangs op de CES 2016 in Las Vegas werd onthuld. Beide oplossingen zijn in twee weken voor de ruim 400 medewerkers geïmplementeerd voor ontwerpen, simuleren en productievoorbereiding.

Faraday Future en Dassault Systèmes (leverancier van de 3DExperience-platform), zien fundamentele veranderingen in de relatie tussen mensen en auto’s. Voor de volgende generatie auto’s moeten fabrikanten hun traditionele ontwerpdisciplines integreren met internet-connectiviteit, alternatieve krachtbronnen en autonome rijtechnologie. Faraday Future concludeerde dat Dassault Systèmes’ 3DExperience-platform het enige innovatieplatform is dat de vereiste snelle integratie van ontwerpen en technologie mogelijk maakt.

Nieuwe auto-ervaring

“In onze aanpak staat de gebruiker centraal en technologie op de eerste plaats, met als ultieme doel de toekomstige auto-ervaring te integreren met het leven van onze klanten”, zegt Nick Sampson, Senior Vice President, Product R&D, Faraday Future. “Dassault Systèmes’ focus op customer experience en ongeëvenaarde technische mogelijkheden bieden ons de kans om in bijzonder korte tijd de meest geavanceerde elektrische auto’s te ontwikkelen en te introduceren. Oplossingen als ‘Target Zero Defect’ en ‘Smart Safe & Connected’ maken het verschil voor Faraday Future.”

De FFZero1 Concept was één van de eyecatchers op de CES in Las Vegas (foto: Faraday Future)
De FFZero1 Concept was één van de ‘eye catchers’ op de CES in Las Vegas (foto: Faraday Future)

Transformatie mobility industrie

“Faraday Future gaat de transport- en mobility-industrie transformeren”, zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry, Dassault Systèmes. “Door te partneren met Dassault Systèmes, kiezen zij voor een bewezen oplossing die snel te implementeren is en het ontwikkelproces aanzienlijk verkort. Tevens kunnen zij daardoor profiteren van onze ervaring met integratiemogelijkheden tussen de automobielindustrie en de hightech-sector.”

Productie in Las Vegas

faraday platformHet 3DExperience -platform helpt Faraday Future de elektrische conceptauto marktrijp te maken en te gaan produceren in een nieuw te bouwen fabriek in North Las Vegas. Daar gaan zij ook Dassault Systèmes’ ‘Lean Production Run’ oplossing implementeren voor het optimaliseren van de productie, kwaliteitscontrole en real-time inzicht in alle processen. Door het 3DExperience-platform in de volle breedte te gebruiken, kan Faraday Future een moderne hightech fabriek ontwikkelen die aan de hoogste standaarden voldoet voor het bouwen van een nieuwe generatie auto’s.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven