Ga naar hoofdinhoud

Snelle en eenvoudige montage van motorstarters

Het nieuwe Motor Starter Feeder System (MSFS) van Eaton biedt machine- en paneelbouwers een snelle, eenvoudige, veelzijdige en economische methode om motorbeveiligingen en motorstarters te monteren.

Het systeem bevat basismodules met geïntegreerde driefasige geleiderails voor een maximale stroom van 125 A, aangevuld met voedingsmodules en adapters voor motorbeveiligingsschakelaars, motorstartercombinaties en softstarters. Andere componenten zoals meetmodules kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Voor maximaal gemak en tijdbesparing kunnen de MSFS-basismodules direct op DIN-rails of direct op een montageplaat worden gemonteerd.

Montage van motorstarters

In beide gevallen kunnen de geïnstalleerde basismodules onmiddellijk worden gebruikt voor de adapters en voedingsmodules. De basismodules zijn verkrijgbaar voor maximaal vier of acht adapters. Er worden adapters aangeboden waaraan componenten zoals PKZ- en PKE-motorbeveiligingsschakelaars kunnen worden toegevoegd. Ook zijn er adapters voor grotere combinaties, zoals startercombinaties bestaande uit motorbeveiligings- en magneetschakelaars.

Alle plug-in-onderdelen voor het MSFS-systeem, zoals aansluitklemmen voor de inkomende voeding en apparaat adapters, kunnen overal op het bord worden geplaatst. Aansluiting via een handige kliktechnologie zorgt voor directe voeding van het systeem. Aan de boven- of onderkant van de voedingsmodule kunnen voedingsaansluitingen worden gemaakt.

De voedingsmodules kunnen maximaal 80 A voeren. Voor grotere stromen, tot de maximale waarde van 125 A van het MSFS-systeem, komt eind 2018 een nieuwe voedingsmodule beschikbaar.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het MSFS-systeem, dat zorgt voor energiedistributie in overeenstemming met IEC 61439 en UL 508. Het systeem biedt bescherming tegen contact met onder spanning staande onderdelen, waardoor componenten kunnen worden vervangen zonder dat de elektrische voeding hoeft te worden uitgeschakeld, voor zover dit volgens de plaatselijke voorschriften is toegestaan.

Het MSFS Feeder System overbrugt de kloof tussen het gebruik van eenvoudige gangbare energieverdeelsystemen om de motorstarters van stroom te voorzien (wat goedkoop is, maar beperkte voordelen biedt) en systemen zoals de Eaton SASY-serie. Deze laatste biedt een brede functionaliteit en kan belastingen tot 630A verwerken, maar is niet altijd kosteneffectief bij kleinere toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven