Ga naar hoofdinhoud

Snel en gemakkelijk lineaire robots configureren

Meerassige robots van Bosch Rexroth kunnen nu in slechts enkele minuten worden geselecteerd, geconfigureerd en voorgemonteerd worden besteld (foto's: Bosch Rexroth)

Bosch Rexroth introduceert het slim engineeren van voorgedefinieerde ascombinaties en voorgemonteerde meerassige systemen. Hierdoor kan de time-to-market flink verkort worden. Cartesische robots voor typische handlingtaken kunnen tot 90 procent sneller worden ontworpen en geconfigureerd. Een continue digitale gereedschapsketen leidt de gebruiker stap voor stap door het proces en genereert een vrij draaibaar live voorbeeld van het systeem voor de definitieve configuratie. Ook worden CAD gegevens en documentatie onmiddellijk ter beschikking gesteld. Na de naadloze bestelling via de eShop ontvangen gebruikers een voorgemonteerd meerassig systeem met nauwkeurig op elkaar afgestemde componenten.

Met een nieuw continue, digitaal en intuïtief geleid proces voor snelle selectie, configuratie en bestelling stelt Bosch Rexroth nieuwe normen voor de engineering van meerassige systemen. In slechts een paar minuten, kunnen gebruikers nu voorgedefinieerde ascombinaties gebruiken om lineaire robots voor een grote verscheidenheid aan handlingtaken met transportgewichten tot 100 kg en werkruimten tot 13 vierkante meter.

De reeks toepassingen strekt zich uit van palletiseren en pick-and-place via positioneren en sorteren tot scheiden of assembleren. In vergelijking met gelede robots hebben meerassige systemen een hoge maximale stijfheid, precisie en dynamiek. Ze passen kostenefficiënt en ruimtebesparend in productieomgevingen.

Kinderlijk eenvoudig productontwerp en -selectie

Op basis van momenteel vijf voorgedefinieerde ascombinaties in 36 maten, leidt de LinSelect selectiesoftware de gebruiker intuïtief stap voor stap door het ontwerpproces. Dankzij de nieuw geïntegreerde processen, kunnen complexe bewegingsreeksen eenvoudig worden beschreven met een paar parameters. Vervolgens selecteert LinSelect automatisch de complete mechanische aandrijftechniek op basis van de gespecificeerde levensduur en nauwkeurigheidseisen, inclusief regelaars en motoren.

Realistisch 3D-model

Met één druk op de knop brengt LinSelect alle productgegevens en parameters over naar de online configurator voor de laatste aanpassing. Een live voorbeeld toont het gekozen systeem als een realistisch 3D-model. Het meerassig systeem kan worden bekeken vanuit alle perspectieven met alle specifieke kenmerken.

Rexroth meerassig systeem
Meerassige robot met vooraf gedefinieerde ascombinatie en op elkaar afgestemde componenten: voorgemonteerd geleverd uit één bron, inclusief energiekettingen en kabelmanagement op aanvraag

Na de definitieve selectie van details, zoals bijvoorbeeld de motorpositie, zijn de documentatie en het CAD-model klaar om te downloaden. Aansluitend kan het meerassige systeem rechtstreeks besteld worden via de eShop.

Voorgemonteerd en van één enkele bron

Om de installatietijd tot een minimum te beperken, levert Bosch Rexroth de geselecteerde gantry voorgemonteerd, op aanvraag inclusief de bekabeling en kabelrupsen. Alle componenten van het subsysteem, d.w.z. mechanica, motor en controller zijn perfect op elkaar afgestemd.

Omdat de parameters uit het geheugen van de motor-encoder kunnen worden uitgelezen, wordt de inbedrijfstelling ook vereenvoudigd. De montage van de as-unit op de onderconstructie via klemstukken vergemakkelijkt diverse bevestigingen en interfaces.

Optie voor de slimme lineaire robot

De inspanningen die ter plaatse nodig zijn voor de inbedrijfstelling, programmering en aansluiting op een controller van een hoger besturingssysteem worden met 80% verminderd als de gebruiker de optie Smart Function Kit kiest. In dit geval wordt het meerassige systeem met ctrlX DRIVE controller, ctrlX CORE controller en voor-geïnstalleerde software een plug-and-produce oplossing.

Rexroth meerassig systeem
De slimme versie van de lineaire robot: de Smart Function Kit voor Handling verkort de
inbedrijfstelling tot 80 procent met behulp van een voorgeïnstalleerd softwarepakket

Visueel programmeren

Een wizard leidt de gebruiker in slechts enkele stappen door de inbedrijfstelling. De parametrisering van het gehele systeem en de referentie van de assen worden automatisch uitgevoerd. In plaats van vervelende code-invoer kan de lineaire robot visueel worden geprogrammeerd met behulp van voorbereide functieblokken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven