Ga naar hoofdinhoud

Snel en flexibel inzetbaar vanuit de cloud

De nieuw ingebouwde datamanagementtool geeft gebruikers meer controle over steeds groter wordende volumes van CAD-data (foto: Siemens PLM)

De nieuwste versie Solid Edge ST9 van Siemens PLM Software is eenvoudig en flexibel te bereiken in de cloud, inclusief de gebruikersvoorkeuren als de tools om te samenwerken. Daarnaast biedt het datamanagementmogelijkheden, zonder dat de hulp van de IT-afdeling nodig is. Hierdoor kunnen gebruikers hun CAD-modellen eenvoudig indexeren, terwijl nieuwe migratietools oude ontwerpgegevens vanuit vrijwel elk CAD-systeem snel kunnen omzetten.

De nieuwe cloud-structuur zorgt dat de software sneller en flexibeler kan worden ingezet, gebruikers krijgen eenvoudiger toegang en het maakt samenwerken tussen teams op verschillende locaties mogelijk. Licenties en voorkeuren worden opgeslagen in de cloud, waardoor gebruikers overal en altijd op hun persoonlijke omgeving kunnen inloggen. Solid Edge ST9 voegt ook dataopslagmogelijkheden toe via cloud-enabled vaulting, zodat gebruikers hun ontwerpdata gecontroleerd kunnen opslaan en delen met anderen zoals leveranciers of klanten. Het vaulting kan met software zoals Dropbox, OneDrive software, Google Drive online storage service en Box. Hiermee kunnen gebruikers efficiënt online werken, maar behoort offline werken ook altijd tot de mogelijkheden.

De nieuw ingebouwde datamanagementtool geeft gebruikers meer controle over steeds groter wordende volumes van CAD-data. Het biedt ze zoekmogelijkheden naar bestanden en eigenschappen, evenals een impactanalyse. Databasesoftware installeren is niet meer nodig en er zijn geen databasetabellen om bij te houden. De nieuwe ontwerpmanagementtool zorgt voor een snel en simpel beheer van revisies en versies, verbetert de data-organisatie en -consistentie significant, en versnelt de afronding van dagelijkse datamanagementtaken.

Nieuwe migratietools

De verbeterde integratie met Teamcenter bevat een nieuwe ‘ribbon bar’ voor geconsolideerde toegang tot de datamanagementtaken en bevat een nieuw geïntegreerd venster voor Active Workspace. De ‘ribbon bar’ helpt ontwerpers om ‘where-used’-zoekopdrachten snel uit te voeren en om Teamcenter-workflows te starten. Het is eenvoudig om informatie te bekijken en bewerken, en laat zien hoe data wordt gesynchroniseerd. Dat versnelt de leercurve van nieuwe gebruikers en helpt bestaande gebruikers om deze taken sneller en beter uit te voeren. Active Workspace is een intuïtieve, visuele en gepersonaliseerde omgeving voor directe toegang tot informatie. Dit helpt ontwerpers om eenvoudige zoekopdrachten uit te voeren, om vervolgens onderdelen te slepen in Solid Edge en ze te bewerken of om op een samenstelling te plaatsen.

ST9_exploded_landscape

Nieuwe migratietools zijn gebouwd op de bestaande toolset om CAD-data te kunnen importeren. Zo kan bijvoorbeeld de associatie tussen modellen en tekeningen in SolidWorks software worden gemigreerd naar Solid Edge. Daarnaast zorgt een Solid Edge 2D to AutoCAD softwaretool dat elementen naadloos vanuit Solid Edge naar AutoCAD kunnen worden verplaatst. Solid Edge ST9 geeft tevens eenvoudig toegang tot 2D-ontwerpen in Siemens Catchbook software om snel 3D-modellen te kunnen ontwerpen en om professionele technische tekeningen te kunnen maken van schetsen.

De introductie van Solid Edge ST9 staat deze zomer gepland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven