Ga naar hoofdinhoud

SMT en Kuiken bundelen krachten

De SMT Group neemt Kuiken over. Beide bedrijven hebben veel ervaring met de machines van Volvo Construction Equipment (foto: Kuiken)

De Belgische SMT Group en de Nederlandse Kuiken Groep hebben bekend gemaakt dat SMT Holding (een nieuwe holding gecreëerd voor deze overname) Kuiken overneemt. Door een Europese dealer van bouwmachines te combineren met een groeiende dealer van machines van Volvo in Afrika zullen Kuiken en SMT een bedrijf vormen dat de doelstelling heeft een ‘industry leader’ te worden op beide continenten.

SMT is exclusief distributeur van Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks en Volvo Penta in 26 landen in Noord-, Centraal-, en West-Afrika. Met 22 verkoop- en servicevestigingen verspreid in Afrika biedt het bedrijf moderne dienstverlening aan bij de machines die het distribueert.

Kuiken (bestaande uit Kuiken en VCM) heeft eht hoofdkantoor in Nederland en is in de Benelux een full-service distributeur van Volvo Construction Equipment, Sennebogen kranen en material handling equipment, Sandvik crushers en screeners en Sany havenmachines.

Bundelen van krachten

Door de krachten te bundelen met Kuiken doet SMT een stap voorwaarts richting het behalen van zijn strategische doelstelling. Het vergroot niet alleen zijn productportfolio en netwerk maar profiteert ook van de sterke expertise van een ‘industry leader’ in de Benelux. Door de dynamiek van SMT te combineren met de branchespecifieke ervaring van Kuiken kan de nieuwe holding haar klanttevredenheid verbeteren en ontstaat een sterkere basis voor toekomstige groei.

De bedrijven vullen elkaar aan; er is geen sprake van overlappende activiteiten maar van elkaar aanvullende merken met bijbehorende dienstverlening. Door de krachten te bundelen breiden de partijen hun gezamenlijke productportfolio uit en delen ze best ‘practices’, wat de klanten ten goede komt en zal bijdragen aan de toekomstige groei in Europa en Afrika.

Het nieuwe, gecombineerde bedrijf zal een netwerk van 27 vestigingen in 29 landen omvatten, met meer dan 750 werknemers en een verwachte omzet van meer dan € 300 miljoen in 2015.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven