Ga naar hoofdinhoud

Smijtslot voor deuren

Dichtsmijten van deuren is voor dit mechanisch sterke slot van Euchner geen probleem. Het vangt zichzelf en borgt de deur in de gesloten positie. Het slot bevat een geïntegreerde veiligheidssensor en voldoet aan het hoogste machineveiligheid-risiconiveau PLe en SIL3. De deur wordt dichtgehouden door een schoot, die in een holte van het vaste gedeelte van het slot steekt.

Openen van de deur kan alleen door met de hand aan de handgreep te trekken. Door vibraties van de machine of door er per ongeluk tegenaan te lopen, zal het slot niet openen. In de schoot zit een RFID transponder, die door de veiligheidssensor in het vaste gedeelte wordt uitgelezen.

Aan de voorzijde zitten twee LED’s, waaraan de status van het slot kan worden afgelezen. Het slot bevat OSSD veiligheidsin- en uitgangen die in serie mogen worden verbonden. Zelfs bij ketens van meer sloten blijft het veiligheidsniveau PLe/SIL3 gehandhaafd.

De achtpolige M12 connector kan door de gebruiker zelf worden omgezet naar de andere zijde, waardoor het slot universeel voor linkse en rechtse montage geschikt is. Het slot heeft officieel ESL, Electronic Slam Latch. Het slot is leverbaar mét, maar ook zonder sensor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven