Ga naar hoofdinhoud

SmeshGear de wereld rond in Storm Wave

De Storm Pulse motorfiets is volledig elektrisch én voorzien van een tweetraps, Smesh transmissie. Mede daardoor is deze motorfiets qua prestaties direct vergelijkbaar met een 'dikke' tourmotorfiets, en vereist toch maar een 'klein' rijbewijs (foto: Storm).

Op zondag 14 augustus 2016 is de SmeshGear begonnen aan een reis rond de wereld in 80 dagen als onderdeel van een elektrische motorfiets, de Storm Wave. Zowel de Storm Wave als de SmeshGear zijn Nederlandse high-tech producten.

De SmeshGear maakt het mogelijk voor het Storm-team om enorm veel energie te besparen. Met deze techniek wordt de afstand vergroot die de motor dagelijks kan afleggen. Zelf noemt het Storm-team de SmeshGear, samen met het batterijenpakket, als de twee unieke vindingen die deze reis rond de wereld mogelijk maken.

De SmeshGear is een uniek bedieningssysteem voor een planetair tandwielstelsel. Er zijn automatische transmissies in vele vormen maar geen van deze systemen haalt het rendement van de SmeshGear met zijn 100 procent. SmeshGear is het beste uit drie bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is.

De SmeshGear ingebouwd in de Storm elektrische motorfiets (foto: Smeshgear)
De SmeshGear ingebouwd in de Storm elektrische motorfiets (foto: Smeshgear)

SmeshGear kan vertragen, versnellen en/of omkeren onder vollast met behoud van rendement. Daardoor kan er een veel kleinere motor en lichtere infrastructuur gekozen worden. Zo kan de SmeshGear onder andere toegepast worden in de industrie op aandrijflijnen, draaibanken, een shovel, een windmolen, een auto, elektrische fiets of zoals nu de Storm Wave elektrische motorfiets. De toepassingen zijn eindeloos. De energiebron is niet bepalend evenmin als de grootte van de motor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven