Ga naar hoofdinhoud

SMD-printklemmen met bedieningstoetsen

Serie 2060 van Wago is nu als één-, twee- en drie-polige uitvoering leverbaar. Dankzij de geïntegreerde bedieningstoetsen is het eenvoudig aansluiten en loskoppelen van alle soorten geleiders mogelijk. Met een hoogte van slechts 4,5 mm kunnen deze klemmen zowel in LED-toepassingen als in andere vlakke elektronische modules worden toegepast. De kleine SMD-printklemmen van de serie 2060 zijn de universele oplossing voor het aansluiten van printplaten. De klemmen maken een eenvoudig en tijdbesparend gebruik van massieve geleiders mogelijk, die dankzij de Cage Clamp S-aansluittechniek direct kunnen worden ingestoken.

Fijnaderige geleiders kunnen dankzij de geïntegreerde bedieningstoetsen eenvoudig worden aangesloten. De geleiders worden hierbij vanaf de zijkant aangesloten, terwijl de bedieningstoets vanaf de bovenkant wordt bediend. De platte bouwvorm en de felle kleur reduceren de schaduwvorming in LED-toepassingen.

De SMD-printklemmen zijn beschikbaar in een rastermaat van 4 mm en kunnen zonder poolverlies worden gekoppeld. Hierdoor kan de diversiteit aan varianten bij aankoop, opslag en productie worden gereduceerd. De printklemmen worden in een handige ‘Tape-and-Reel’-verpakking geleverd, en kunnen volledig in het automatiseringsproces worden geïntegreerd.

De printklemmen zijn geschikt voor geleiders met een doorsnede van 0,2 tot 0,75 mm2, wat overeenkomt met de Amerikaanse maten AWG 24 tot AWG 18. De klemmen zijn geschikt voor een toegekende stroom van 9 A en een toegekende spanning tot 320 V/2,5 kV/2 (overspanningcategorie II).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven