Ga naar hoofdinhoud

SMC Technology Center versterkt high-tech regio Eindhoven

De diensten van het SMC Technology Center zijn vooral gericht op de snelgroeiende high-tech klantenkring in Zuid-Nederland. (foto: SMC)

SMC Pneumatics heeft aan de zuidwestelijke rand van Eindhoven, op bedrijventerrein De Hurk, een modern multifunctioneel technologiecentrum in gebruik genomen. De diensten van het SMC Technology Center zijn vooral gericht op de snelgroeiende high-tech klantenkring in Zuid-Nederland.

Het technologiecentrum verzorgt voor klanten het onderhoud aan de SMC thermo chillers (apparatuur voor temperatuurregeling). Daarnaast is er een assemblage-afdeling voor klantspecifieke (elektro)pneumatische ‘subassemblies’ waarvoor ook een clean room beschikbaar is. Verder kunnen klanten producten testen voor hun eigen applicaties. Momenteel wordt ook een trainingsruimte ingericht voor producttrainingen en de workshops en cursussen van SMC Trainingen. Op dezelfde locatie bevindt zich sinds eind 2015 ook een magazijn met klantspecifieke voorraad voor de Nederlandse klanten van SMC.
Het technologiecentrum sluit aan op een trend om industriële dienstverlening dichtbij de klant te concentreren, zoals SMC ook al vele jaren een omvangrijk netwerk van sales engineers heeft voor intensief klantcontact.

Geen productiebedrijf
Het SMC Technology Center is geen productiebedrijf. “Gaat het bijvoorbeeld om de bouw van prototypes, dan is de klant volledig vrij in de keuze waar dit moet plaatsvinden”, licht Bart Tuijnman, directeur SMC Pneumatics, toe. “Wat wij bij uitstek bieden, is toegepaste SMC-technologie. Die specifieke know-how kan de klant in bepaalde situaties doen besluiten om constructies bij ons onder te brengen.”
Met de vestiging in Eindhoven is SMC ook fysiek verbonden met de regio. Sinds januari is het bedrijf lid van het regionale netwerk Brainport Industries. Tuijnman: “Het technologiecentrum maakt het mogelijk om studenten uit de regio afstudeer- of stageplekken te bieden. Engineers uit de omgeving kunnen met onze moderne industriële technologie inspiratie opdoen voor praktische toepassingen. Met én voor klanten testen wij hier nieuwe applicaties en dragen wij bij aan hun vooruitgang. Samenwerking gericht op co-creatie is het uitgangspunt.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven