Ga naar hoofdinhoud

SMC maakt entree in Forbes Global 2000

Bart Tuijnman, directeur van SMC Nederland: “Het motiveert ons enorm dat SMC tot de tweeduizend grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld behoort." (foto: SMC Pneumatics)

SMC, specialist in industriële automatisering, is opgenomen in de Forbes Global 2000 als één van ’s werelds grootste beursgenoteerde ondernemingen. Het Japanse bedrijf maakt zijn entree op nummer 1.084 in de lijst. De invloedrijke lijst is gebaseerd op een samengestelde score van gelijk gewogen financiële waarden die bestaan uit omzet, winst, activa en marktwaarde.

De ranglijst van 2017 omvat beursgenoteerde bedrijven uit 58 landen. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een omzet van 35,3 biljoen dollar en een marktwaarde van 48,8 biljoen dollar. De totale beurswaarde is ten opzichte van 2016 met 10% toegenomen.

Erkenning en motivatie

Het concern ziet vermelding in de Forbes Global 2000 als een erkenning van zijn solide en betrouwbare  positie als toonaangevend industrieel automatiseringsbedrijf. Over het recente boekjaar 2017 behaalde SMC een recordomzet van 4,6 miljard euro, een toename van 22,1% ten opzichte van het voorafgaande jaar.

“Het motiveert ons enorm dat SMC tot de tweeduizend grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld behoort”, zegt Bart Tuijnman, directeur van SMC Nederland. “In Nederland zien wij een sterke vraag van klanten in vrijwel alle markten. Vooral de sectoren elektronica en semiconductor leveren daar een flinke bijdrage aan.

Wij willen graag dat klanten niet alleen het juiste product bij ons vinden, maar ook deskundig en efficiënt advies krijgen over hun applicatie van onze sales engineers. Daarom investeren wij al vele jaren in persoonlijk contact met onze klanten en beschikken wij inmiddels over vijfendertig specialisten die deze rol in de buitendienst vervullen.”

SMC

De onderneming is actief in 83 landen wereldwijd en de grootste leverancier van pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. De hoofdvestiging staat in Tokyo en is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. Het concern heeft wereldwijd ruim 19.000 medewerkers in 400 verkoopkantoren en productievestigingen dertig 30 landen.

SMC Pneumatics in Amsterdam werd opgericht in 1981 en telt tachtig medewerkers, waarvan 35 sales engineers. Het Technology Center in Eindhoven verzorgt de assemblage van klantspecifieke oplossingen en het onderhoud van Thermo Chillers. Ook heeft het bedrijf een eigen opleidingscentrum met een breed aanbod van opleidingen en trainingen voor medewerkers, klanten, distributeurs en het beroepsonderwijs.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven